Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Καθεστωτικό φιάσκο στη βουλή με Παπαντωνίου !


Η λυσσαλέα καθεστωτική (κυρίως κυβερνητική, αλλά και μερίδας του τύπου και των αρχών) προσπάθεια να βγει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ένοχος ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου συνεχίζεται, παρότι οδηγείται από αποτυχία σε αποτυχία !

Έτσι λοιπόν είδαμε ότι η προανακριτική επιτροπή της βουλής οδηγήθηκε σε φιάσκο και έκλεισε πριν την ώρα της τις εργασίες της…. Ο λόγος ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ ο έλεγχος για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα δεν μπορεί να γίνει από την προανακριτική επιτροπή καθώς- όπως αναφέρεται και στο σχετικό πόρισμα- η συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη δεν έγινε κατά τη διάρκεια των υπουργικών καθηκόντων του κ. Παπαντωνίου !

Έτσι η ολομέλεια της βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία όχι, θέλοντας και μη, στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής του αδικήματος. Επίσης ψήφισε «όχι», και πάλι θέλοντας και μη, και στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λόγω αναρμοδιότητας της βουλής (έτσι βάφτισαν την παραγραφή του αδικήματος…) 
                                       
Στην πραγματικότητα πολύ θα ήθελαν οι περισσότεροι από τους 300 εκεί μέσα (ειδικά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, αλλά και το «Ποτάμι που φέρθηκε πολύ βρώμικα») να ασκηθεί στον Παπαντωνίου απευθείας δίωξη από την ολομέλεια της βουλής και να ακολουθήσει καταδίκη του, αλλά-όπως είναι προφανές- κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να σταθεί σε καμία περίπτωση.

Έν τέλει αποφασίστηκε και ψηφίστηκε απλά η παραπομπή του Παπαντωνίου στην τακτική δικαιοσύνη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για να αποφασίσει αυτή για την τύχη του. Όλα δείχνουν όμως πως αυτό θα είναι κάτι τυπικό, αφού ο πρώην υπουργός λογικά πρέπει να βαδίζει προς αθώωση !

Μην νομίζετε όμως ότι το βαθύ κράτος παραιτείται ! Γι’αυτό και είναι βρώμικο και ακατανόητο το γιατί αποφασίστηκε η παραπομπή του για αδίκημα που δεν έχει γίνει επί υπουργείας του, αντί να πάει η υπόθεση στο αρχείο. Θέλετε και Απόδειξη ;

Η ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης του Συριζαίου υφυπουργού δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλου, ο οποίος στη συζήτηση στη βουλή  παρέθεσε μια σειρά ψευδών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών για τον Παπαντωνίου τα οποία έχουν καταπέσει. Πχ. αδικαιολόγητα ποσά σε λογαριασμούς του εξωτερικού, καθώς και αδικαιολόγητα περιουσιακά στοιχεία.

Θα επαναλάβω φυσικά, πως δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά ότι αυτός ο άνθρωπος είναι τελείως αθώος. Από την άλλη όμως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε στοχευμένες πολιτικές διώξεις που μπορεί να γίνονται ενορχηστρωμένα και λυσσαλέα, χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία, όπως αυτή του Παπαντωνίου.

Γιατί γίνονται ; Γιατί πολλοί απλά οι φαιοκόκκινοι φασίστες που κυβερνούν, και τα διάφορα τσιράκια τους σε πολλούς χώρους, θέλουν να δώσουν «αίμα» πολιτικών στο πεινασμένο νεοελληνικό όχλο και μια αίσθηση κάθαρσης που υποτίθεται ότι κάνουν οι αριστεροί με το «ηθικό τους πλεονέκτημα», ενάντια στους…διεφθαρμένους (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) που έφεραν και την κρίση…


Σε αυτή ακριβώς τη λογική στοχεύονται, μέσα στην κρίση, πρόσωπα που είναι ανεπιθύμητα για κάποιο λόγο στους αριστερούς και επιδιώκεται να πληρώσουν αυτοί το βαρύτερο τίμημα για όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: