Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Λάθος πεδίο διαλέξατε για αντιπολίτευση…


Από προχθές έχει κυκλοφορήσει ευρέως μια είδηση ότι το περιβόητο μέρισμα που έδωσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν συνολικά και ξένοι από κάπου 172 υπηκοότητες  (!)  και αυτό συνοδεύτηκε τελικά από μια πλειάδα από ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια...

Πήρε μάλιστα τόση διάσταση που μεγάλος μέρος των προσκειμένων στην αντιπολίτευσης άρχισε να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα κατά της κυβέρνησης Τσίπρα που «ταΐζει τους ξένους και αγνοεί τους Έλληνες". Και δεν μιλάμε μόνο για χρυσαυγήτες και ακροδεξιούς, αλλά και πιο μετριοπαθείς, νεοδημοκράτες και άλλους !

Τι έχει συμβεί ; Η είδηση ξεκίνησε από ρεπορτάζ του καναλιού «ALPHA- και εν συνεχεία άρχισε να αναπαράγεται- και, τουλάχιστον, με τον τρόπο που μεταδόθηκε είναι fake ! Και αυτό γιατί όσοι έλαβαν το μέρισμα είναι όλοι τους Έλληνες πολίτες με ΑΦΜ και φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις. Συνεπώς αποκλείεται να το έχει πάρει κάποιος ξένος που δεν έχει πάρει Ελληνική υπηκοότητα ή κάποιος που ζει παράνομα στην Ελλάδα. Αν το έχουν πάρει ξένοι από 172 χώρες (που και γι’αυτόν τον αριθμό πολύ αμφιβάλλω, αν και δεν μπορώ να το αποδείξω), θα έπρεπε να μιλήσουν για ξένους από 172 εθνικότητες και όχι υπηκοότητες. Στοιχειώδης γνώση της Ελληνικής γλώσσας χρειάζεται..

Δεύτερον αυτοί οι αλλοδαποί που πήραν το μέρισμα είναι τελικά μόλις το ένα δέκατο του συνόλου, οπότε γιατί τέτοιος ντόρος ; Τρίτον επειδή πολλοί μίλησαν και για τους Τσιγγάνους, ας τους πληροφορήσει κάποιος ότι και αυτοί είναι Έλληνες εδώ και αιώνες και έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς(ανεξάρτητα από την περιθωριοποίηση και την παρακμή που συχνά κουβαλάει ένα κομμάτι τους).

Ας καταλάβουν λοιπόν κάποιοι δεξιοί, ψευτοφιλελεύθεροι και άλλοι ότι αυτή τη φορά διάλεξαν λάθος πεδίο για αντιπολίτευση στην άθλια κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», ταυτιζόμενοι με τη θέση της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, αφού ορισμένοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση (που μπορεί να δηλώνουν και φιλελεύθεροι, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει αυτό) έχουν χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν εθνικιστικές, ξενοφοβικές, αντιμειονοτικές και άλλες παρεμφερείς θέσεις για να χτυπήσουν την κυβέρνηση του Τσίπρα
.
Όχι ότι δεν υπάρχει θέμα με τα ανοιχτά σύνορα και όχι δεν πρέπει να μπει ένα μέτρο στη μετανάστευση σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με φθηνή δημαγωγία, fake news και διασπορά διχόνοιας ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους.

Όλα αυτά απλά επιβεβαιώνουν και αυτό που έχουμε ξαναγράψει ότι η Ελληνική κοινωνία πήγε, μέσα στην κρίση, πολύ στα πολιτικά άκρα και αυτό φαίνεται και σε ένα κομμάτι θεωρητικά πιο μετριοπαθές που δημαγωγεί κατά τέτοιον τρόπο.



1 σχόλιο:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Συμφωνώ φίλε μου, μην το παρακάνουμε.
Οι υπερβολές κάνουν κακό και στο τέλος θα βγει ο Τσίπρας και θα κατηγορήσει τη ΝΔ
ότι βγάζει και μεταδίδει τέτοιες ψευδείς ειδήσεις. Θα έχει δίκιο ως προς το ένα σκέλος, αλλά αυτό θα το εκμεταλλευθεί γενικά.
¨Προσοχή λοιπόν τι αναπαράγουμε.