Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

H κουλτούρα της παράνοιας στην πολιτική

 Και ξαφνικά κάποιος Αρτέμης Σώρρας δηλώνει πως θα καλύψει το χρέος της Ελλάδας και θα πληρώσει και την εφορία όλων των Ελλήνων και σκορπάει κύμα ελπίδας και ενθουσιασμού σε κάποιους συμπατριώτες μας ! Όχι και τόσο ξαφνικά δηλαδή, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ξαναεμφανιστεί πριν λίγα χρόνια και έλεγε και πάλι πως θα καλύψει το χρέος της Ελλάδας -και φυσικά δεν το έκανε- μέχρι που κατηγορήθηκε ως απατεώνας !

Τώρα λοιπόν επανέκαμψε ως αρχαιολάτρης και με πολιτικό κόμμα (Ελλήνων συνέλευσις ή κάπως έτσι…), λέγοντας πως θα πληρώσει και την εφορία όλων των Ελλήνων (!!) και με ακόμα περισσότερους οπαδούς αφού σε πρόσφατη στην Τρίπολη μάζεψε 700 άτομα ! Και επειδή δεν πιστεύω ότι η Τρίπολη είναι κάτι χειρότερο από την υπόλοιπη Ελλάδα, φαντάζομαι πως θα έχει ρεύμα και σε άλλες περιοχές της χώρας…
Το γεγονός δεν αντέχει βέβαια σε καμία σοβαρή κριτική ή ξεδίπλωμα επιχειρημάτων και αντιλόγου εκ μέρους μου, παρά μόνο σε χιούμορ και χλευασμό, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό και θλιβερό.

Βλέπετε ο ορθολογισμός δεν ήταν ποτέ το «φόρτε» του Ελληνικού  λαού μας, λόγω κουλτούρας, θρησκείας, εκπαίδευσης κλπ. Έτσι λοιπόν σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης-όπου πάντα διαταράσσεται η κοινωνική ισορροπία- πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν δημαγωγοί και λαοπλάνοι, ακόμα και οι πιο απίθανοι, που θα υπόσχονται « λαγούς με πετραχήλια», χωρίς βέβαια να εξηγούν με ποιόν τρόπο θα κάνουν όλα αυτά που τάζουν, και να βρουν οπαδούς και ψηφοφόρους.

Έτσι δεν είναι μόνο ένας απίθανος Σώρρας, αλλά και άλλοι  παρόμοιοι τύποι  που, έστω και περιστασιακά, κέρδισαν λίγους έως πολλούς οπαδούς αλλά και χρήματα.  Βελόπουλος, Λιακόπουλος, Καζάκης, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας και άλλοι, είναι μερικοί από αυτούς που έταζαν και τάζουν ακόμα  "παραδείσους" λέγοντας τρέλες. Αλλά και είναι κυρίως ο σημερινός πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας (συν τον συνεργάτη του  Καμμένο) που λέγοντας  παρόμοια πράγματα πήρε και την εξουσία!  Ποια η διαφορά του Τσίπρα με τον Σώρρα και τον κάθε Σώρρα ;                                                                                                                                         Μήπως αυτός δεν υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει φόρους, θα διαγράψει χρέος, θα προσλάβει κόσμο στο δημόσιο (το μόνο που έκανε), θα πάρει Γερμανικές αποζημιώσεις κλπ. και τελικά ως δια μαγείας στη χρεοκοπημένη Ελλάδα θα τρέχουν τα λεφτά απ’τον ουρανό, χωρίς να αλλάξει τίποτα από τα στραβά της χώρας ;  Και τον πίστεψαν…και όχι μόνο τον ψήφισαν, αλλά και δύο φορές (τρεις επί της ουσίας), παρά τα εγκλήματα που πρόλαβε και έκανε μέσα σε λίγους μήνες !

Άλλοι πάλι πίστεψαν ότι το αντίδοτο στην κρίση και στη φτώχεια είναι ο φασισμός και η βία και έτσι στράφηκαν προς τη Χρυσή Αυγή για να τιμωρήσουν το κατεστημένο όπως ανοήτως λένε, ενώ υπάρχει και ένα σταθερό ποσοστό που πάντα το είχε, και το έχει και τώρα, το ΚΚΕ που είναι ένα από τα πιο ανορθολογικά και αστεία κόμματα στην Ευρώπη…Και πάει λέγοντας αφού η λίστα των τυχοδιωκτών και πολιτικών απατεώνων είναι μεγάλη, όπως πολύ ισχυρή είναι η κουλτούρα της πολιτικής, και όχι μόνο, παράνοιας στη χώρα.

Αλλά για να μην τα ρίχνουμε και όλα στον κόσμο, ακόμα και όσοι σκέφτονται πιο ορθολογικά και είναι υπέρ της διόρθωσης των στρεβλώσεων που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια φαίνεται να προδίδονται από τα πιο μετριοπαθή κόμματα και τους πολιτικούς στους οποίους στράφηκαν. Άνθρωποι όπως πχ. ο Θεοδωράκης, ο Λεβέντης και η Γεννηματά που επικαλούνταν τον εκσυγχρονισμό και κάτι το καινούργιο στην Ελληνική πολιτική αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και πολύ φοβάμαι το ίδιο και ο Μητσοτάκης. Έτσι λοιπόν σύντομα θα είμαστε μία χώρα όπου και οι πιο νοήμονες πολίτες δεν θα έχουν κάποιον πολιτικό χώρο να εκφραστούν και πάντα θα προδίδονται σε μια χώρα που θα κατρακυλάει στον πάτο από κάθε άποψη.

Την ίδια στιγμή βέβαια μια άλλη μερίδα πολιτών που τους…ψεκάζουν θα ψάχνει τη λύση σε σαλτιμπάγκους που προανέφερα, Ρώσους, Κινέζους, θρησκείες, προφητείες  και Παϊσιους, μέντιουμ και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε σε αυτή τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: