Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τσιπράκο, θα μαζέψεις τον Ζουράρι σου ;

Τον Κώστα Ζουράρι οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 90’ως κάποιον που δήλωνε κομμουνιστής-προερχόμενος όντως από κομμουνιστική οικογένεια- που ακριβώς λόγω της αυτοσύστασης του ως αριστερός, τα Ελληνικά ΜΜΕ άρχισαν να τον παρουσιάζουν ως σπουδαίο διανοούμενο !

Βρήκε και κάποια λαϊκή ανταπόκριση ή θαυμασμό γενικά από ανθρώπους χαμηλής μόρφωσης που εντυπωσιάζονταν ακριβώς από την ασυνάρτητη ρητορική του και τις εξεζητημένες λέξεις και τσιτάτα που χρησιμοποιούσε και έτσι έχτισε το «μύθο» του στην πιο ελαφριά χώρα του κόσμου…

Στην πραγματικότητα όμως-και παρά την αριστερή του αυτοπροβολή- πρόκειται για ένα φασιστικό υβρίδιο, μείγμα άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς (κάτι σαν εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία) και ήταν κυρίως γι’αυτό που έγινε αρεστός στο βαθύ κράτος..
Θυμίζω ενδεικτικά τη σύνταξή του με ισλαμιστές τρομοκράτες, με τους Σέρβους φασίστες Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς κλπ. και σχεδόν με κάθε ανατολικό φασισμό όπως πχ. η Κούβα (δείτε τις πρόσφατες δηλώσεις του). Αυτά πάντα συνοδεύονταν με παθολογικό μίσος προς όλο το δημοκρατικό κόσμο (ιδιαίτερα τις ΗΠΑ).

Ήταν ακόμη μέλος του φασιστικού, εθνικιστικού «ΔΙΚΤΥΟ 21» (μαζί με Φαήλο Κρανιδιώτη, Λυκουρέζο και σία…), αν και αργότερα το αποκήρυξε. Έβγαζε δε εθνικιστικό μίσος για γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία και η Δημοκρατία της Μακεδονίας, αφού είχε πει πως «Τούρκος καλός μόνο νεκρός», ενώ και μέσα στην παράνοιά του δήλωνε Μακεδόνας (αν και Κρητικός) και υποστήριζε ανοιχτά τη διάλυση της γειτονικής χώρας και την αλλαγή των συνόρων και άλλα ακραία που δεν μπορώ να θυμηθώ…

Το ότι σήμερα φτάσαμε αυτός ο τύπος να είναι υφυπουργός παιδείας, δεν είναι μόνο σημάδι αναμφισβήτητης πολιτικής παρακμής, αλλά και ολοένα  μεγαλύτερου εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Το είπαμε άλλωστε πως ο Ζουράρις ακριβώς για αυτά τα ακραία που εκφράζει έγινε «φίρμα» και δεν θα μπορούσε και άλλη κυβέρνηση, εκτός από αυτήν του φαιοκόκκινων  ρωσόδουλων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., να τον κάνει βουλευτεί και υφυπουργό παιδείας για να «διαπαιδαγωγήσει» τα Ελληνόπουλα και αυριανούς πολίτες της χώρας !
Θυμίζω πως η πολιτική του σταδιοδρομία του Ζουράρι ξεκίνησε από ένα γελοίο κόμμα ονόματι «Πυρίκαυστος Ελλάς» που ίδρυσε και το οποίο εντάχθηκε στους ΑΝ.ΕΛ., με επακόλουθο την εκλογή του ως βουλευτή υπουργοποίηση του Ζουράρι.

Αλλά ας αφήσουμε τις συστάσεις και ας ασχοληθούμε με τη περιβόητη δήλωσή του πως «δεν θα ήταν κακό να δώσουμε 7,8 νησιά στους Τούρκους» ! Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτή η δήλωση ήταν αποκλειστικά προϊόν της γραφικότητάς του ή αν υπάρχει σκοπιμότητα. Δεν μπορώ πάντως να αποκλείσω να ήταν εσκεμμένη δήλωση για να μετρήσει αντιδράσεις για κάτι επερχόμενο ! Λέτε ; Δεν ξέρω,αλλά μην ξεχνάμε πως εδώ έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους, ξενόδουλους καγκεμπίτες !

Πάντως αυτή η κατάπτυστη δήλωση θα έπρεπε να είχε φέρει πάραυτα την αποπομπή του συγκεκριμένου ανθρώπου από το υπουργείο παιδείας, όπως και την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.( οι οποίοι  κατά τ’άλλα το παίζουν υπερπατριώτες και σωβινιστές) ! Αντί αυτού λοιπόν ο Τσίπρας και όλη συμμορία του σφυρίζουν αδιάφορα…
Αυτά θα είχαν γίνει σαφέστατα σε κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της, αλλά αποδεικνύεται πως η δική χώρα δεν σέβεται τον εαυτό της και πουλάει πατριωτιλίκι και εθνικισμό συνήθως μόνο για λαϊκή κατανάλωση !

Ιδιαίτερα αισχρή είναι όμως και η αντιπολίτευση και τα κόμματα της-με πρώτη τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη- τα οποία, ναι μεν έβγαλαν ανακοινώσεις κατά του Ζουράρι, όμως κανένα κόμμα δεν ζητάει την παραίτησή του, ούτε καν η Χρυσή Αυγή !! Και εντάξει, τους Χρυσαυγίτες τους ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι πατριώτες, αλλά ρωσόδουλοι και δωσίλογοι , αλλά η Ν.Δ. γιατί δεν ζήτησε την παραίτηση Ζουράρη ;

Θυμίζω δε, ότι κατά τ’άλλα η Ν.Δ. με τον Μητσοτάκη έχει υιοθετήσει μια πατριδοκάπηλη ατζέντα και το λέω αυτό διότι-μεταξύ άλλων- βγάζει ανακοινώσεις για την Αγιά Σοφιά , στοχοποιεί  χωρίς σοβαρό λόγο Αλβανία και Δημοκρατία της Μακεδονίας και κυρίως είναι το κόμμα που έκανε τη μεγαλύτερη φασαρία (συμμετείχαν μέλη της έως και σε διαδηλώσεις μαζί με Χρυσαυγίτες) και απαιτούσε την παραίτηση του Φίλη (πάλι από το υπουργείο παιδείας) επειδή αυτός εξέφρασε απλά μια αντίθετη άποψη, από την επίσημη κρατική, για το ζήτημα της γενοκτονίας Ποντίων. Τότε λοιπόν όλοι έλεγαν ότι ο Φίλης δεν μπορεί να είναι πλέον υπουργός παιδείας με τα όσα εκστόμισε για το Ποντιακό ζήτημα. Τώρα γιατί άραγε κανείς δεν ζητάει την παραίτηση Ζουράρι από το ίδιο υπουργείο, όταν έχει πει κάτι πολύ πιο ακραίο ;

Νομίζουμε ότι αυτό έχει να κάνει μόνο ως ένα βαθμό με τα πανίσχυρα Ποντιακά λόμπι με τα οποία τα κόμματα θέλουν πάντα καλές σχέσεις.
Η βασικότερη αιτία πρέπει να είναι ότι ο Ζουράρις εκφράζει φαικόκκινο νεοφασισμό και αντιδυτικισμό και έτσι όλο το ρωσόφιλο βαθύ κράτος που τον δημιούργησε θέλει γενικά καλές σχέσεις με αυτόν και τους ομοίους του, άρα και τα κόμματα.
Από την άλλη ο Φίλης είναι απλά ένας ιδεοληπτικός αριστερός που σε κάποιες περιπτώσεις ήρθε και σε ρήξη με εθνικές γραμμές (Ποντιακό, σχέσεις με εκκλησία, αρχαιολάτρεις), οπότε δέχθηκε πολλά πυρά και τελικά ο Τσίπρας τον εκκαθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και δεν τον έκλαψε και κανένας…

Το βέβαιο είναι λοιπόν ότι ο Τσίπρας δεν θα μαζέψει τον Ζουράρι του και έτσι θα συνεχίσει ένας τέτοιος γραφικός και επικίνδυνος τύπος να είναι υφυπουργός παιδείας. Όλα είναι δυνατά σε μια χώρα όπου στην πολιτική σκηνή έχουν σαπίσει οι πάντες και τα πάντα και όπου κυβερνάει ίσως η χειρότερη και πιο γελοία κυβέρνηση σε 200 χρόνια που υπάρχουμε ως χώρα !!



Δεν υπάρχουν σχόλια: