Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε ;




Από την εποχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση (2010 και μετά) λέγαμε πως το φιλελεύθερο ιδεολογικό ρεύμα είναι σε συνεχή εξάπλωση και αποδοχή, αλλά συνήθως δεν εκφραζόταν κάπου συγκεκριμένα εκλογικά. 


Σήμερα βλέπουμε με ευχαρίστηση πως είναι πιο μαζικό από ποτέ (όπως φάνηκε και με την εκλογή του Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ.), αλλά δυστυχώς έχουν προκύψει και θέματα που μας δυσαρεστούν και δεν κάνουν καλό στο χώρο. Εννοώ ότι πολλοί αεριτζήδες, που στην πραγματικότητα ελάχιστη σχέση έχουν με το χώρο, είδαν φως και μπήκαν ! 
Μιλάμε κυρίως για ανθρώπους προερχόμενους στην πραγματικότητα από τη συντηρητική παλαιοδεξιά ή την άκρα δεξιά και οι οποίοι σήμερα δηλώνουν φιλελεύθεροι μόνο και μόνο επειδή είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και κατά του κρατισμού !

Αρχικά εμφανίστηκαν ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Βορίδης- προερχόμενοι από τον χώρο της άκρας δεξιάς του ΛΑΟΣ- ως Θατσερικοί φιλελεύθεροι και κατά της αντίληψης ότι για τα δεινά της Ελλάδας φταίνε οι ξένοι (σε αυτό είναι πολύ σωστοί). Σήμερα παρουσιάζονται ως πιο μετριοπαθής (ειδικά ο Άδωνης), ωστόσο αυτό που εκφράζουν είναι αποκλειστικά οικονομικός φιλελεύθερισμός, μαζί με ένα είδος Ελληνοορθόδοξης ιδεολογίας. Αυτοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως νεοφιλελεύθεροι (που είναι περισσότερο οικονομικός όρος) και όχι συνολικά ως φιλελεύθεροι.

Υπάρχουν όμως και χειρότεροι πλέον μέσα στο χώρο μας τον οποίο και δυσφημίζουν όπως πχ. ο Ανδριανόπουλος και ο Τζήμερος (Δημιουργία ξανά). Ιδιαίτερα θλιβεροί και οι δύο και με ανοιχτά ακροδεξιά και ρατσιστική πλατφόρμα κατά του συνόλου των Μουσουλμάνων και του Μουσουλμανικού κόσμου.

Ο μεν Ανδριανόπουλος- που κάποτε όλοι οι φιλελεύθεροι μαθαίναμε από αυτόν και πάντα τον ακούγαμε με προσοχή- έχει ξεπέσει πλέον εντελώς στα μάτια μας. Δούλεψε στο παρελθόν ως σύμβουλος του Μεντβέντεφ και είναι πλέον ανοιχτός απολογητής του αρχιδολοφόνου Πούτιν και της Ρωσίας και όλων των πολέμων και γενοκτονιών της τελευταίας.
Και- προφανώς λόγω της ρωσοδουλείας του- ήταν για καιρό θετικά διακείμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίον έλεγε ότι μπορεί να κάνει όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε η Ν.Δ. και θα τις κάνει και καλύτερα !!

Ο δε Τζήμερος είναι στην πραγματικότητα ακροδεξιός τύπου Λεπέν και Τραμπ, κάτι που συνδυάζει με φιλελεύθερη οικονομία και μεταρρυθμίσεις και πολύ συχνά με αγοραία και λαϊκίστικη γλώσσα. Το χειρότερο είναι ότι ο τύπος είναι και φιλοχρυσαυγήτης την οποία έχει στηρίξει αρκετές φορές στα κείμενά του. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να λέει ότι κακώς τους έβαλε στη φυλακή ο Σαμαράς αφού δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους ! Με λίγα λόγια ο φανατικός αντιαριστερισμός του Τζήμερου, στην πραγματικότητα είναι από την ακροδεξιά μεριά και όχι από τη φιλελεύθερη δημοκρατική...
Πλέον ακόμα και ο αρχιφασίστας Φαήλος Κρανιδιώτης παρουσιάζει μια πλατφόρμα υπέρ ελεύθερης οικονομίας και φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων !

Το κόμμα που εκφράζει μια πιο γνήσια φιλελεύθερη πλατφόρμα είναι η "Φιλελεύθερη Συμμαχία" που είναι όμως μικρό κομματίδιο και με έναν αρχηγό, τον Βαλλιανάτο, που είναι trash, χρήστης ναρκωτικών και γενικά πολιτικός επιπέδου Τσιτσιολίνα...

Για να τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια ο φιλελευθερισμός είναι ένα ολόκληρο ιδεολογικό σύστημα που προτάσσει την ελευθερία και μετριοπάθεια, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά στο σύνολο των ζητημάτων. Στα κοινωνικά, τα εθνικά και τα εθνολογικά ζητήματα και στα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά πάντα πρέπει να ταυτίζεται με τον ελεύθερο δυτικό κόσμο (με όλα τα ελαττώματα του) και ποτέ με φασισμούς κανενός είδους (όπως Ρωσία και Κίνα που είναι αντιφιλελεύθερα κράτη). Όποιος δεν τα υιοθετεί αυτά δεν μπορεί να ονομάζεται ιδεολογικά φιλελεύθερος και ας ονομαστεί όπως αλλιώς θέλει...

Σημασία έχει λοιπόν ότι πολλοί άσχετοι με το χώρο του φιλελευθερισμού, είδαν φως και μπήκαν και αυτός αρχίζει να εκφράζεται από πολλούς ακατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι δίνουν και δικαίωμα στους κόκκινους φασίστες κάθε είδους να μας συκοφαντούν και να μας χλευάζουν. Ποιοι...αυτοί που όπου και αν επικράτησαν τσαλαπάτησαν κάθε είδος δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας !

Σαν πολλοί μαζευτήκαμε λοιπόν κύριοι "φιλελεύθεροι" και διατείνομαι ότι ο χώρος πρέπει να καθαρίσει πριν πάθει ζημιά !Αυτό το λέω με δεδομένο ότι και ο Μητσοτάκης (που προέρχεται από πραγματική φιλελεύθερη οικογένεια και θα συγκεντρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλελεύθερων ψηφοφόρων) είναι δημοσιοσχετίστας της πολιτικής που ,θέλοντας να τα έχει καλά με όλους, αμφιβάλλω αν θα επιχειρήσει να "σπάσει αυγά" όταν και αν κυβερνήσει...

4 σχόλια:

ageor είπε...

Η «αλήθεια» όπως εξυπηρετεί εκάστοτε, τσουβαλιασμένη χωρίς αναφορές ή άλλη τεκμηρίωση…
Ισχύουν όλα όσο και ότι αρχηγός της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος;;

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αν τον έδιωξαν μακάρι..δεν το ξέρω...

Παλαιοφιλελεύθερος είπε...

Εσύ έχεις το πρόβλημα φίλε που εισαι φιλεleft. Καλύτερα απευθύνσου στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτα τους να γίνουν λιγότερο κρατιστές, και άσε σοβαρά άτομα όπως ο Τζήμερος να μην επιθυμούν η χώρα να γίνει χαβούζα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Σοβαρό άτομο ο Τζημέρες? Να πάω στο ΣΥΡΙΖΑ? Χαχαχα...με έκανες να γελάσω σήμερα!!