Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τίτλος τιμής οι βρισιές του Τζήμερου !


Πριν λίγες ημέρες ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θάνος Τζήμερος με είπε, σε μια συζήτηση στο facebook όπου συμμετείχα με το πραγματικό μου όνομα, ηλίθιο και ότι του φέρνω αναγούλα !! Ο πραγματικός λόγος φυσικά είναι ότι αυτό το υποκείμενο- που παριστάνει τον εκσυγχρονιστή της πολιτικής- δεν ανέχεται κανέναν αντίλογο και έχει μάθει να συζητάει μόνο με τον εαυτό του.

Άλλωστε σχεδόν πάντα  αυτούς του είδους οι αυταρχικοί και αναιδείς άνθρωποι (που συνήθως εκφράζουν και ακραίες ιδεολογίες) καταφεύγουν στις βρισιές ως αντίλογο  γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και διαφορετικά τον συνομιλητή τους.
Γι’αυτόν λοιπόν το λόγο όχι μόνο δεν στενοχωρήθηκα, αλλά και θεωρώ τίτλο τιμής της βρισιές του που μας δείχνουν καθαρά και το ποιόν του κυρίου (το κυρίου εντός εισαγωγικών...) !

Όμως τι εστί Θάνος Τζήμερος (χωρίς να με απασχολεί το 0,5% που παίρνει) ;                 Στην πραγματικότητα καλυμμένη ακροδεξιά ! Βλέπετε ο φασισμός έχει πολλούς τρόπους να εμφανίζεται και να μεταμφιέζεται, είτε ως πατριωτισμός, είτε ως σοσιαλισμός, αλλά και ενίοτε ως εκσυγχρονισμός όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Τζήμερου…
Λέει όντως πέντε σωστά πράγματα-που άλλοι δεν τα λένε-όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας, κατά του κρατισμού ή το ότι δεν φταίνε οι ξένοι, οι Γερμανοί κλπ. για την καταστροφή και την παρακμή της Ελλάδας και παρασύρει ένα κομμάτι καλοπροαίρετου ή και σκεπτόμενου κόσμου. Ταυτόχρονα όμως λέει και υπονοεί και άλλα που για τον έμπειρο πολιτικοποιημένο άνθρωπο φανερώνουν και την πραγματική ακροδεξιά ιδεολογική του ταυτότητα.

1)Δε χάνει ευκαιρία να υποστηρίζει και να ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή, πότε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (που εγώ βέβαια τον απεχθάνομαι) είναι χειρότερος από αυτήν, πότε υποστηρίζοντας τον Τζιτζικώστα όταν κάλεσε χρυσαυγήτες βουλευτές σε παρέλαση λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα και πότε λέγοντας ότι ο Σαμαράς κακώς τους έκλεισε στη φυλακή (που στην πραγματικότητα δεν τους έκλεισε ο Σαμαράς, αλλά λέμε τώρα…) Τελευταίο κρούσμα όταν έκανε χυδαία επίθεση στον νεκρό Παύλο Φύσσα εξισώνοντας τον ως φασίστα με τον δράστη προφανώς για να ξεπλύνει τη Χρυσή Αυγή.
Δεν λέμε ότι ο Φύσσας ήταν απαραίτητα κάποιο σκεπτόμενο και καλλιεργημένο άτομο, όμως δεν παύει να αγωνιζόταν με τον τρόπο του κατά της ναζιστικής συμμορίας γι’αυτό και οι χρυσαυγήτες τον δολοφόνησαν άνανδρα και εν ψυχρώ ώστε να σιωπήσει. Πως λοιπόν μπορεί να εξισωθεί ο θύτης με το θύμα; Ο Τζήμερος λοιπόν όχι μόνο το έκανε, αλλά έκανε και την αλητεία να βρίσει και τη μητέρα του Φύσσα επειδή αυτή επιτέθηκε φραστικά στον δολοφόνο του παιδιού της Ρουπακιά !
Αυτό και μόνο προδίδει και τον φιλοχρυσαυγητισμό του Τζήμερου ο οποίος φαίνεται έτσι να δείχνει συμπάθεια ή κατανόηση προς το δολοφόνο !! Στην  πραγματικότητα δεν εκφράζει καν τη θεωρία των δύο άκρων (που συχνά υιοθετώ κι'εγώ), αφού θεωρεί το δικό του άκρο το δεξιό καλύτερο από το αριστερό στο οποίο συνήθως ρίχνει το ανάθεμά του...

2) Έχει αναλάβει έναν φανατικό αντιμουσουλμανικό ανένδοτο που προσιδιάζει στα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα τύπου Λεπέν. Δεν είμαι όμως ανόητος, ούτε αριστερός κουλτουριάρης για να πω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ακραίο Ισλάμ τη στιγμή που όλος ο κόσμος θρηνεί νεκρούς και πως δεν υπάρχουν προβλήματα στη συμβίωση με μια μερίδα μουσουλμάνων (λόγω της διαφορετικότητας των πολιτισμών). Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο η στοχοποίησης μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων και μιας κουλτούρας για τα οποία στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος Τζήμερος και ο κάθε Τζήμερος  δεν γνωρίζει παρά ελάχιστα. Όταν λοιπόν προπαγανδίζεται  αυτού του τύπου ο αντιμουσουλμανισμός και συχνά με μία λαϊκίστικη ρητορική και κινδυνολογία, προσιδιάζει σε ακροδεξιά. Και επειδή δεν άντεξε αυτά τα κατά καιρούς λεγόμενά μου εκτόξευσε τις βρισιές εναντίον μου που συνοδεύτηκαν και από αρκετά like και ανάλογες βρισιές από κάποια «συμπαθή τετράποδα» οπαδούς του !

3) Αν επίσης προσέξετε τις θέσεις του σε όλα τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα υιοθετεί παντού τη γραμμή του ελληνικού εθνικισμού ή σωβινισμού και βαφτίζει προδοτικό οτιδήποτε διαφορετικό ειπωθεί, κάτι που είναι μια ακόμα κλασσική ακροδεξιά πρακτική.

4)Τέλος ας μου επιτραπεί να αμφισβητήσω και τον περίφημο ευρωπαϊσμό και  φιλοδυτική ρητορική του, αφού σπανίως παίρνει θέσεις για διεθνή ζητήματα και ουδέποτε έχει μιλήσει κατά της Ρωσίας και του Πούτιν για κανένα ζήτημα.

Συχνά,όπως προανέφερα, όλα αυτά εκφράζονται με μια αγοραία ρητορική όπως έγινε και στην περίπτωσή μου κι’ακόμα και όταν μιλάει στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Επίσης και μια μερίδα οπαδών του είναι κοινοί φασίστες ή πολύ επιθετικοί και φανατικοί σε βαθμό αλητείας, αν και αυτούς είναι η αλήθεια ότι μπορείς να τους συναντήσεις στα περισσότερα Ελληνικά κόμματα !

Η ουσία είναι πως πλέον η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, εντός και εκτός βουλής, είναι σάπια, ανήθικη και κατώτερη των περιστάσεων και ακόμα και άνθρωποι σαν τον Τζήμερο που αυτοπροβάλλονται ως εκσυγχρονιστές και ορθολογιστές μπορούν κάλλιστα να κρύβουν μέσα τους ανηθικότητα ή και φασισμό. Άλλωστε δεν πάει καιρός που μίλησα και τον τυχοδιωκτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ξεγέλασε πολλούς δημοκράτες που τον στήριξαν. Πραγματικά δεν υπάρχει σωτηρία σ'αυτόν τον τόπο...

1 σχόλιο:

AGS Ins είπε...

O "κύριος" Τζήμερος, τι κύριος σκατά στα μούτρα του, είναι γνωστός για το μαύρο φασισμό του.
Είναι άκρως αηδιαστικός, βαθιά είρων και εντελώς αποτχημένος σε όλα. Είπε να το ρίξει στην πολιτική, μήπως και κάνει εκεί καριέρα στη Βουλή, αλλά ο λαός τον πήρε γρήγορα χαμπάρι και το έκλεισε γρήγορα την πόρτα.
Εγώ ρε ξεφτυλισμένε Τζήμερε που δεν σε φοβάμαι, στα λέω στα ίσια είσαι ένα αντιπαθητικό γουρούνι που πλέον σε γουστάρει ούτε το 0,4% οι μισοί θα σε πάρουν σύντομα πρέφα και οι άλλοι μισοί θα είναι σαν και σένα μαλάκες.
Αν γουστάρεις απάντα μου. Σκολίκι.