Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Άρχισε το ξεσκέπασμα των προβοκατόρων !

Εδώ η...παλιοπαρέα σε δράση...

Nα λοιπόν που μια δήλωση του επικίνδυνα ιδιόρρυθμου Γιάννη Βαρουφάκη έρχεται-για όποιους φυσικά νεοέλληνες έχουν κριτική σκέψη-ουσιαστικά να επιβεβαιώσει αυτά που λέμε επί ενάμιση χρόνο, πως δηλαδή όλες οι ενέργειες αυτής της συγκυβέρνησης (πολύμηνες διαπραγματεύσεις, δημοψήφισμα, κλείσιμο τραπεζών κα.) ήταν τυχοδιωκτικές και προβοκατόρικες και είχαν αντιευρωπαϊκούς σκοπούς που λίγοι άνθρωποι είχαμε καταλάβει και φωνάζαμε (εισπράττοντας κυρίως χλευασμούς και ύβρεις) !

Ο, κατά τ'άλλα απερίγραπτος και αλαζόνας οικονομολόγος και πρώην υπουργός, δήλωσε λοιπόν ευθέως πως, κατά τη διάρκεια της θητείας, του έπαιρνε οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα για να εκβιάζει την Ευρώπη με grexit προκειμένου αυτή να υποκύψει στις πιέσεις της Ελληνικής σκουπιδο-κυβέρνησης και να υποχωρήσει ! Και τι υποχώρηση ήθελαν να πετύχουν λοιπόν; Προφανέστα και να συνεχίσει να τους δίνει η Ευρώπη χρήματα στον αέρα χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς μνημόνια, να τους διαγράψει μέρος του χρέους ή και να βγάλει ευρωομόλογα. Ή μήπως κάνω λάθος ; Αυτό δεν δείχνει μόνο τον τυχοδιωκτισμό αυτής της κυβέρνησης η οποία κοινώς έπαιξε τη  χώρα στα "ζάρια" (αφού θα μπορούσε κάλλιστα η Ευρώπη και η Γερμανία να μας αφήσουν να  φύγουμε), αλλά και κάτι άλλο που γράφαμε εμείς εδώ-και μόνο λίγοι ακόμα- από την πρώτη στιγμή.  Δηλαδή ότι η κυβέρνηση κόκκινων και μαύρων φασιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έκανε όλα αυτά για  να διασπάσει και να διχάσει την ενωμένη Ευρώπη και,αν είναι δυνατόν, να της προκαλέσει  οικονομικό πρόβλημα και αναταραχή !

Το λέμε αυτό γιατί οποιοδήποτε και από τα τρία ενδεχόμενα που αναφέρω και αν συνέβαινε (με υποχώρηση της Ευρώπης) θα είχε σοβαρές επιπτώσεις μέσα στην Ε.Ε., με κόμματα και μέρος των λαών που θα αντιδρούσαν και δικαίως, άνοδο ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων και τελικά έντονες διαφωνίες και διάσπαση μεταξύ των χωρών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.                                                                    Και ποιος φυσικά επιθυμεί διακαώς κάτι τέτοιο ;  Μα μόνο η αγαπημένη τους Ρωσία του Πούτιν (και βέβαια όχι μόνο αγαπημένη του Τσίπρα, αλλά και πολλών άλλων πολιτικών και παρατάξεων..) !!   

Τελικά ο Τσίπρας και η παρέα του δεν πέτυχαν κάτι τέτοιο παρά τη λυσσώδη προσπάθειά τους, όπως δεν πέτυχαν και οικονομικά πλήγματα στην Ευρώπη που πλέον είναι καλά θωρακισμένη από αυτήν την άποψη. Όμως δυστυχώς αυτό το διχασμό και την άνοδο των άκρων που δεν πέτυχαν μέσω του ζητήματος της κρίσης, φαίνεται να το πέτυχαν- τουλάχιστον ως ένα βαθμό- μέσω του προσφυγικού, την άλλη τεράστια προβοκάτσια που έχουν στήσει και με την οποία θα ξανασχοληθούμε στο μέλλον...

To βέβαιο είναι πάντως ότι επίτηδες έγιναν, οι πολύμηνες και άκαρπες διαπραγματεύσεις, επίτηδες η αποχώρηση από τις συνομιλίες, το δημοψήφισμα και το κλείσιμο τραπεζών που έφερε και τα capital controls !! Ένα απίστευτο τζογάρισμα στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού που δυστυχώς όμως-κατά ένα μεγάλο μέρος του- θέλει και τα παθαίνει !



Δεν υπάρχουν σχόλια: