Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

H Ρεάλ πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ  www.sport-fm.gr
Το Champions League είναι μια διοργάνωση που παίζουν πολλοί και (τις περισσότερες φορές) την παίρνει η Ρεάλ! Η «βασίλισσα» λύγισε 5-3 στα πέναλτι τη συγκινητική Ατλέτικο και σήκωσε την 11η κούπα της. 
Την λένε «βασίλισσα» και όχι αδίκως, αφού η φανέλα της ζυγίζει… τόνους! Η Ρεάλ παρότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά και στην παράταση ήταν κατώτερη της Ατλέτικο, την λύγισε στα πέναλτι (5-3) και κατέκτησε το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της! 
Ο Σέρχιο Ράμος από θέση οφσάιντ είχε δώσει το προβάδισμα (15’) στους «μερέγχες», με τον Καράσκο να ισοφαρίζει στο 79ο λεπτό και να στέλνει το ματς στην παράταση! Το 1-1 δεν άλλαξε ούτε εκεί και στη διαδικασία των πέναλτι, ο Χουανφράν αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του και ο εξαφανισμένος σε όλο το ματς Κριστιάνο Ρονάλντο, ντύθηκε… ήρωας, χαρίζοντας μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα στην ομάδα του. 

Έτσι ξεκίνησαν 
Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3. Ο Νάβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Την τριάδα στο κέντρο αποτελούσαν οι Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο και οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ, ήταν η επιθετική τριπλέτα. 
Από την άλλη μεριά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε το κλασσικό 4-4-1-1. Ο Όμπλακ ήταν στην εστία, οι Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φελίπε Λουίς στην άμυνα, με τους Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ να αποτελούν τα αμυντικά χαφ. Σαούλ και Κόκε ήταν στα άκρα και ο Γκριζμάν είχε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τόρες. 
Γκολ-οφσάιντ και… ημίχρονο! 
Η Ρεάλ μπήκε με σαφή σκοπό να πιέσει, να δημιουργήσει φάσεις και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Και το κατάφερε! Αφού ο Όμπλακ είπε στο 6’ «όχι» στην εξ’ επαφής προσπάθεια του Κασεμίρο, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο εννιά λεπτά αργότερα. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μπέιλ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σέρχιο Ράμος με προβολή άνοιξε το σκορ. Γκολ, όμως, που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ! 
Οι «μερέγχες» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μετά το γκολ κάποια άλλη φάση και από το 25’ και μετά, αποφάσισαν να δώσουν την μπάλα στην Ατλέτικο για να φτιάξει αυτή παιχνίδι, το οποίο είναι και το… αδύναμο στοιχείο της. Και φάνηκε πως έκαναν πολύ σωστά, αφού πέραν κάποιων μακρινών σουτ του Γκριζμάν, οι «ροχιμπλάνκος» δεν κατάφεραν να απειλήσουν και το πρώτο ημίχρονο πέρασε αναίμακτα για τη Ρεάλ. 
«Αυτοκτονία» με το καλημέρα για Ατλέτικο 
Ο Σιμεόνε έκανε με την έναρξη του δευτέρου μέρους την πρώτη του αλλαγή, βγάζοντας τον πολύ κακό Αουγκούστο Φερνάντες και περνώντας στη θέση του τον Καράσκο. Η Ατλέτικο μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τόρες από τον Πέπε. Ο Γκριζμάν ανέλαβε την εκτέλεση στο 48’ αλλά έστειλε τη μπάλα με πολύ δύναμη στο κέντρο και στο οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια.  Οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν και είχαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Αρχικά, στο 54’ ο Σάβιτς δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα από πολύ κοντά στα δίχτυα με προβολή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Γκριζμάν, το μονοκόμματο σουτ του Σαούλ πέρασε ελάχιστα άουτ. 
«Θεία» δίκη και παράταση! 
Η Ατλέτικο πίεζε, έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά η Ρεάλ ήταν αυτή που έφθασε μια ανάσα από το να… κλειδώσει την κούπα. Στο 70’ ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ από θέση τετ-α-τετ και στο 78’, Κριστιάνο και Μπέιλ δεν κατάφεραν να νικήσουν σε μεγάλη διπλή ευκαιρία τόσο τον Σλοβένο τερματοφύλακα όσο και τους αντίπαλους αμυντικούς. Αυτή η ευκαιρία ήταν και η πρώτη, που η άμυνα της Ατλέτικο ένιωσε τον Ρονάλντο, ο οποίος ήταν εξαφανισμένος σε όλη την αναμέτρηση! 
Ένα λεπτό μετά, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν αυτό που άξιζαν στο ματς. Ο Χουανφράν γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Καράσκο μπήκε με τη μπάλα στα… δίχτυα, ισοφάρισε και έκανε ίσως τον πιο ΕΠΙΚΟ πανηγυρισμό σε τελικό Champions League. Έτρεξε στην κερκίδα με τους οπαδούς της ομάδας, ανέβηκε πάνω και έδωσε ένα… ρουφηχτό φιλί στην κοπέλα του! Οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με το 1-1 και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. 
«Σούπα» η παράταση και πέναλτι 
Η κούραση των δύο ομάδων ήταν δεδομένη και φάνηκε ξεκάθαρα στην παράταση. Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, ούτε η Ρεάλ αλλά ούτε και η Ατλέτικο κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες. Μια από τα ίδια και στην δεύτερη παράταση, με τις συμπολίτισσες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στα αντίπαλα καρέ και μοιραία να οδηγούνται στα πέναλτι! 
Ρεάλ στη «ρώσικη» ρουλέτα! 
Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτες της Ατλέτικο αποδείχθηκε ότι δεν είχαν την… ψυχή με την οποία έπαιζαν στο ματς! Και αυτό διότι ο Χουανφράν, με το σκορ στο 4-3, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και αμέσως μετά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε το τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας στην ομάδα του, το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της. 


Τα πέναλτι 
1-0 Λούκας Βάσκεθ 
1-1 Γκριζμάν 
2-1 Μαρσέλο 
2-2 Γκάμπι 
3-2 Μπέιλ 
3-3 Σαούλ 
4-3 Σέρχιο Ράμος 
ΔΟΚΑΡΙ Χουανφράν 
5-3 Κ. Ρονάλντο 

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)



Δεν υπάρχουν σχόλια: