Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Απίστευτο:Και ο Μητσοτάκης στον Πούτιν !!

 Πραγματικά αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στην Ελληνική ιστορία. Δεν είναι μόνο ότι μια ακροαριστερή κυβέρνηση (για την οποία έχω ξαναγράψει τι ακριβώς πρεσβεύει και τι γεωπολιτική κατεύθυνση έχει) φέρνει στην Ελλάδα έναν Πούτιν που είναι persona non grata στο δυτικό κόσμο και ετοιμάζεται να του παραχωρήσει σε εξευτελιστικές τιμές δημόσια περιουσία και επενδύσεις (μέσω αποκρατικοποιήσεων). Βλέπουμε ότι σύσσωμο το πολιτικό-κομματικό και δημοσιογραφικό καθεστώς τον υποδέχεται με ευφορία έως και σαν ήρωα !

Μιλάμε βεβαίως για ένα δικτάτορα που εξοντώνει και φυλακίζει  τους πολιτικούς του αντιπάλους, που προκάλεσε πολέμους και σφαγές στην Ουκρανία, στην Τσετσενία και στη Συρία, που έχει καταλάβει  μέρος της Ουκρανίας και της Γεωργίας και που οι διάφοροι έμπιστοί του πολιτικοί στην Ελλάδα (Καραμανλής, Τσίπρας, Χρυσαυγήτες κα) μόνο κακά μας έχουν προκαλέσει. Και οφείλουμε και να αποδεχθούμε και τους κομάντο του και τα κλεισίματα των δρόμων (άραγε από ποιόν κινδυνεύει αφού όλοι οι αριστεροί μπαχαλάκηδες και οι τρομοκράτες είναι μαζί του ;) μέσα στη χώρα μας…

Φυσικά το ηχηρότερο χαστούκι το φάγαμε όσοι φιλελεύθεροι και φιλοδυτικοί  στηρίξαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αρχηγό της Ν.Δ., βλέποντάς τον να συναντιέται και αυτός με τον Πούτιν-και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία- και να τάσσεται υπέρ στενότατων γεωπολιτικών και επιχειρηματικών σχέσεων με τη Ρωσία και εξυμνώντας την κυβέρνηση Καραμανλή που έκανε κάτι τέτοιο !! 
Βλέπετε η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν πάντα   φιλοδυτική και όλοι πιστεύαμε κάτι τέτοιο και για τον Κυριάκο, αλλά να που εκδηλώθηκε και μας διαψεύδει νωρίς ! Καθόλου τυχαίο τελικά που τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές ο Τζιτζικώστας, άνθρωπος στενά δεμένος με τη Ρωσία, ούτε που ο Μητσοτάκης στήριξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό στο εξωτερικό.

Αλλά και άλλα κόμματα, όπως είπαμε, δεν πήγαν πίσω σε αποθέωση του αρχιδολοφόνου  Πούτιν και σε ρωσοφιλία. Πρώτη και καλύτερη φυσικά η ναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ και το υποτιθέμενο φιλοευρωπαϊκό «Ποτάμι» ξεσάλωσε…Το δε ΠΑΣΟΚ προτίμησε να μη βγάλει καμία ανακοίνωση, όπως και το ΚΚΕ, αν και το τελευταίο είναι η μήτρα όλων των ρωσόφιλων κομμάτων στην Ελλάδα, αλλά δεν εκδηλώθηκε για να μην εκτεθεί…
Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που ευθύνονται για αυτή την άκρατη Ρωσοφιλία του πολιτικού κόσμου  που είναι μοναδική στο δυτικό κόσμο, αλλά η πρώτη που μπορώ να σκεφτώ είναι ο παραδοσιακός τυχοδιωκτισμός και  υποτέλεια της Ελληνικής αστικής τάξης που βλέπει πάντα ποιος είναι ο πιο ισχυρός και  προσκολλείται εκεί. Το δεύτερο είναι ίσως ο φόβος για την πολιτική καριέρα ή και τη ζωή κάποιων πολιτικών που ακόμα και αν είναι φιλοδυτικοί δεν τολμούν να διαφοροποιηθούν ή να συγκρουστούν  με τη Ρωσία.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν η Ελλάδα βγει κάποια στιγμή από την κρίση (με τον Μητσοτάκη ή κάποιων άλλον), δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλό μέλλον διότι μας περιμένει μια χώρα εντελώς αποβιομηχανοποιημένη και σχεδόν οικονομική αποικία Ρώσων και Κινέζων που συνεπώς θα ζει με χαμηλούς μισθούς, αφού αυτοί (ειδικά οι Κινέζοι ) είναι περισσότερο εκμεταλλευτές παρά υγιείς επιχειρηματίες.

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνάντηση Πούτιν-Μητσοτάκη για να φρίξετε...Συμπέρασμα ότι πλέον η Ελλάδα έχει γίνει βούρκος και δεν υπάρχει σωτηρία, σάπισαν οι πάντες ! Θα γίνονται εκλογές και θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα από 30, 35 εκδοχές της Ρωσίας !

Στην αρχή της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:
 Vladimir Putin: «Κύριε Μητσοτάκη, με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι και στη Ρωσία και στην Ελλάδα, η ανάπτυξη των διακριτικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, υπερβαίνει την πολιτική. Κάναμε πολλά για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων όταν εδώ στην Ελλάδα, βρισκόταν  στην Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι  του κόμματός σας.                                                                                 Και η σημερινή επίσκεψη ήταν πολύ επιτυχής, πολύ ουσιαστική για το επιχειρηματικό κλίμα. Για πολλά πράγματα συμφωνήσαμε κατά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω, την πολύ ουσιαστική συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.                        Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά. Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του Κόμματός σας στη Βουλή των Ελλήνων, από τη σημερινή ημέρα, θα υποστηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες.
 Κυριάκος Μητσοτάκης : «Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πάρα πολύ που στο πιεσμένο σας πρόγραμμα βρήκατε τον χρόνο να συναντηθείτε μαζί μου.                                                                 Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι που έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος ενός Κόμματος το οποίο όταν βρέθηκε στην Κυβέρνηση το 2004 – 2009, έκανε πολλά πράγματα για να προωθήσει τις Ελληνορωσικές σχέσεις.                                                     Οι  δεσμοί των χωρών μας είναι πολλοί στενοί. Είναι  δεσμοί που ανάγονται στις παραδόσεις  μας, στη θρησκεία μας και στην κοινή γεωγραφική μας θέση.  Νομίζω, ότι είναι σημαντικό ότι σε αυτήν τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο. Έχω και εγώ ένα προσωπικά έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων.                                                                                                           Η Νέα Δημοκρατία, ως το κατεξοχήν μεγάλο κεντροδεξιό φιλελεύθερο Κόμμα, υπήρξε και παραμένει ανέκαθεν υπέρμαχο των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Και χαιρόμαστε - που έστω και  με κάποια καθυστέρηση - η Κυβέρνηση  κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Φυσικά υπάρχει - εξ όσον αντιλαμβανόμαστε - ένα σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο από τον οποίο βρίσκεται χωρίς σημαντικές ξένες επενδύσεις. Γι’ αυτό καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον το οποίο  δείχνετε και εσείς προσωπικά,  αλλά και η αποστολή σας συνολικά, για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών  σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.                 Οι οικονομικές σχέσεις, προφανώς, μπορούν να πάνε πέρα από τη σύσφιξη  απλά των σχέσεων σε επίπεδο τουρισμού – φιλοξενούμε κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες από τους συμπολίτες σας  οι οποίοι απολαμβάνουν τη φιλοξενία  της χώρας μας - αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ παρά πέρα.Και βέβαια πιστεύουμε ότι και στα ζητήματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις η Ρωσία έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει ειδικά στη βοήθεια που μπορεί να παράσχει και για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, αλλά φυσικά ακόμα τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Με τον Πρόεδρο Πούτιν είχαμε μια εξαίρετη συνάντηση και μια εξίσου ουσιαστική συζήτηση.         Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας έχουν ισχυρές ιστορικές ρίζες φιλίας και συνεργασίας. Έχουν ταυτόχρονα, εξαιρετικά θετικές προοπτικές προς όφελος και των δύο λαών.                                            Η Ρωσία βλέπει στην Ελλάδα μια ιδιαίτερα σημαντική ευρωπαϊκή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου. Και η Ελλάδα βλέπει στη Ρωσία μια σταθερή φίλη χώρα  με την οποία μπορούμε και πρέπει να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Από τον τουρισμό έως τη γεωργία. Από τις διπλωματικές σχέσεις έως τον πολιτισμό. Και βέβαια στο σύνολο των τομέων της Οικονομίας.                                                                                                                                                Εδώ βεβαίως ιδιαίτερη σημασία έχει η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Κάτι για το οποίο συζητήσαμε εκτενώς και είχα έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσω το ουσιαστικό ενδιαφέρον που υπάρχει από Ρωσικής πλευράς.  Πέραν των διμερών σχέσεων, που κατά κοινή μας διαπίστωση είναι άριστες, με τον κ. Πούτιν, κάναμε και μια επισκόπηση της ανησυχητικά ρευστής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή μας.
 Μιλήσαμε βέβαια και για το Κυπριακό.                                                                                                 Τέλος, από πλευράς μου είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις απόψεις και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισα τις πολλές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να επιτύχει, με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σημαντικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.                                                       Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος που μπορεί να  οδηγήσει οριστικά τη χώρα μας, έξω από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τον βάλανε (τον Βλαδίμηρα) να κάτσει στο θρόνο στην Εκκλησία και ο Παυλόπουλος περίμενε απ'όξω. Όλοι τον προσκυνάνε Αντισυμβατικέ. Όπως λες και ΄συ είναι από τα κουσούρια της ελληνικής άρχουσας τάξης (γιατί μια φορά αυτό αστική τάξη δεν το λες): Διαχρονικά τους αρέσει να υπηρετούνε το μεγάλο τραμπούκο για να του ζητάνε να τους προστατεύει στο παιχνιδάκι τους στην περιοχή και να εξασφαλίζουν την εξουσία τους πάνω σε αυτόν τον λαό..

Αντισυμβατικός είπε...

Δυστυχώς...δεν υπάρχει φως στο τούνελ...