Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Δημόσιο και ΕΝΦΙΑ,οι ιερές Ελληνικές αγελάδες !


Χθες βράδυ κάθισα και είδα από περιέργεια τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Παπαχελά στο ΣΚΑΪ, αν και περίπου περίμενα τι θα ακούσω. Ήταν τόσο βαρετός και ισορροπιστής που στη μέση της μετάδοσης μου ήρθε να γυρίσω κανάλι και να βάλω «συμμαθητές» στον ΑΝΤ1 !

Από τη μια προφανώς και δεν είναι Τσίπρας, Καμμένος, Μιχαλολιάκος αφού δεν μοιάζει σαν ύφος και ήθος σε τίποτα με τέτοια πολιτικά σκουπίδια. Γενικώς είναι πιο ορθολογιστής, δεν λαϊκίζει και δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Από την άλλη όμως δεν είναι πάντα ειλικρινής και είναι πολύ ισορροπιστής και αυτοαναιρούμενος.                                                                                         Ας δούμε όμως τις «μαύρες τρύπες» της χθεσινής του συνέντευξης με τη δική μας αιρετική και ασυμβίβαστη ματιά και σημειώνοντας πως ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς έκανε μια απαράδεκτη συνέντευξη (αν θεωρείται συνέντευξη αυτό το πράγμα) δημοσίων σχέσεων…

Αν βγήκαν χθες δυο ειδήσεις είναι ότι ο..καλός μας Κυριάκος -που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος- δεν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα καταργήσει το ΕΝΦΙΑ! Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον «αγαπημένο μας φόρο» και πχ. ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να έχει 4 τηλεοπτικά κανάλια και 5,6 ραδιοφωνικούς σταθμούς που τους πληρώνει ο φορολογούμενος !

Μάλιστα είπε για μια ακόμη φορά πως και ως υπουργός ήταν κατά των απολύσεων, αλλά του της επέβαλε η τρόικα. Την ίδια στιγμή αυτοαναιρείται λέγοντας πως πολλές από τις απολύσεις ήταν απόλυτα δικαιολογημένες !
Αφού λοιπόν ήταν δικαιολογημένες γιατί δεν τις ήθελε ; Και πως, αφού είναι κατά αργόμισθων, επίορκων και λοιπών λέει ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις ; Θα συνεχίσει να τους πληρώνει ο φορολογούμενος ή μήπως όλοι αυτοί έχουν φύγει από το δημόσιο και δεν το ξέραμε ;

Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, που είναι κατά γενική ομολογία ένας κατάπτυστος και 100% άδικος φόρος, μας είπε ότι δεν θα τον καταργήσει, αλλά θα τον μειώσει κατά 30% και σε διάστημα δύο χρόνων. Ανεπαίσθητη μείωση τη στιγμή που ο κόσμος στενάζει από τη φοροκαταιγίδα και των σημερινών και των προηγούμενων κυβερνώντων. Αλήθεια πόσο φιλελεύθερη πολιτική είναι να πληρώνει κανείς φόρο για σπίτια για τα οποία έχεις ήδη ξαναπληρώσει φόρο όταν χτίστηκαν ή όταν αγοράστηκαν ;

Όταν ρωτήθηκε για το που θα βρει  να μειώσει 30% το ΕΝΦΙΑ ή και άλλους φόρους είπε από τη μείωση των κρατικών δαπανών. Δυσκολεύομαι όμως να πιστέψω πως μπορεί να γίνει σημαντική μείωση δαπανών στο δημόσιο χωρίς καθόλου απολύσεις ! Διαφωνείτε ;
Και εν πάσει περιπτώσει αν πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε ΕΝΦΙΑ γιατί δεν τον μετατρέπουν σε φόρο δεύτερης ή τρίτης κατοικίας που θα ήταν και πιο δίκαιο; Ψιλά γράμματα για τέτοιους γραφειοκράτες που αποφασίζουν για την τύχη μας και που προτιμούν να μην πειράζουν το δημόσιο απ’το μειώνουν ή να καταργούν φόρους (ακόμα και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι)


 Είχαμε όμως και τρίτη είδηση χθες και αυτή είναι ότι ο Καραμανλισμός ακόμη καλά κρατεί δοξάζεται στη Ν.Δ ! Για τον Κυριάκο υπεύθυνος για όλα τα δεινά είναι ο ΓΑΠ και θέλει να μας πείσει ότι παρέλαβε μια οικονομικά τακτοποιημένη Ελλάδα (χωρίς ελλείμματα και χρέη στα ύψη) και αυτός τη χρεοκόπησε χρόνο ντετέ ! Προφανώς ο Κυριάκος μέσα στη μεγαλοαστική του αφέλεια νομίζει ότι όλους τους Έλληνες τους «ψεκάζουν» και δεν υπάρχουν και σκεπτόμενοι πολίτες στη χώρα !
Δυστυχώς το κόμμα της Ν.Δ. δεν τολμάει και ούτε μπορεί να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική ή να συγκρουστεί με συμφέροντα και κατεστημένα και αμφιβάλλω αν θα το κάνει και ποτέ. Αυτό είναι δείγμα ότι γενικά θα συνεχίσει να λειτουργεί καιροσκοπικά και πάνω σε παθογένειες που θα επιτρέπουν μόνο ευκαιριακή και συγκυριακή πρόοδο στη χώρα.

Όσον αφόρα το κλείσιμο καναλιών που επιχειρεί η φασιστική κυβέρνηση των μαυροκόκκινων για πρώτη φορά μίλησε επιτέλους για λογοκρισία και αυταρχισμό,όμως πλέον μπορεί να είναι αργά. Αυτός και το κόμμα του σιωπούσαν επειδικτικά επί μήνες, κι’ενώ ήταν γνωστό το τι ετοίμαζαν οι κυβερνώντες στο τηλεοπτικό τοπίο, και ξύπνησαν μόνο στην τελική φάση του διαγωνισμού. Για τον δε αυταρχικό και παράνομο αποκλεισμό του mega από τον διαγωνισμό δεν έβγαλε μιλιά ούτε τότε, ούτε τώρα. Και μπορεί να λέει πως θα καταργήσει τον νόμο Παπά, αλλά δεν μας λέει τι θα κάνει με τα κανάλια που πιθανόν να έχουν ήδη κλείσει όταν και αν θα γίνει κυβέρνηση…

Όσον αφορά πιθανή μείωση χρέους που ρωτήθηκε, είπε ψέματα ότι η Ευρώπη μας το έχει υποσχεθεί και πως για το θέμα θα κατέβει σε κοινή γραμμή με τον Τσίπρα ! Νάτη πάλι η εθνική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που την έχουμε ζήσει και στις καταστροφικές διαπραγματεύσεις του Τσίπρα και μετά το δημοψήφισμα και στο προσφυγικό και ήταν πάντα προς καταστροφή !         Στόχος τους θαρρώ πως είναι ο από κοινού εκβιασμός της Ευρώπης και η διάσπασή της με όπλο τη μείωση του χρέους (το οποίο όλοι ξεχνούν ότι μας το έχουν μειώσει ήδη στο 50%), μια διάσπαση που την παλεύει ο Τσίπρας με λύσσα και με διάφορους τρόπους από την ώρα που ήρθε στην εξουσία.
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αντιευρωπαϊκό στοιχείο που ήρθε με την ταμπέλα του φιλελεύθερου και φιλοευρωπαίου. Αυτό το στηρίζω επίσης και στις πρόσφατες αγκαλιές του με τον Πούτιν στην Αθήνα, αλλά και στην αντιευρωπαϊκή ανακοίνωση που έβγαλε η Ν.Δ. μετά το Βrexit ( πως φταίει η Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει)

Επιπλέον ούτε λέξη για δικαστική έρευνα για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα και των τυχοδιωκτικών και αδίστακτων χειρισμών του εις βάρος της χώρας, ούτε λέξη για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν ή και κλείνουν και μισόλογα για το προσφυγικό όπου αυτός και η Ντόρα έχει συνταχθεί επανειλημμένως με την προβοκατόρικη αντιευρωπαϊκή γραμμή του Τσίπρα και άλλα που μπορούμε να του καταλογίσουμε.

Έχω την αίσθηση λοιπόν  ότι το περισσότερο που μπορεί να περιμένει κανείς από ανθρώπους σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να μας βγάλει κάποια στιγμή κουτσά-στραβά από τα μνημόνια, αλλά ταυτόχρονα να μας σταθεροποιήσει προς τα κάτω με μισθούς φτώχειας και μια χώρα οικονομική αποικία Ρώσων και Κινέζων που θα μας εκμεταλλεύονται αδίστακτα.

Από την άλλη δεν παύουν να μας κυβερνούν αδίστακτοι φασίστες που πρέπει να φύγουν το συντομότερο και αυτό δεν αλλάζει. Άραγε ισχύει στην πολιτική το δόγμα «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος» ; Πρέπει δηλαδή να στραφούν οι υγιείς ψηφοφόροι προς τη ΝΔ του Μητσοτάκη, ελλείψη άλλης σοβαρής κομματικής πρότασης; Ιδού η απορία…






Δεν υπάρχουν σχόλια: