Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Το καλαμπούρι ΔΕΘ !


Αναρωτιέμαι εδώ και αρκετά χρόνια ποιός ο λόγος ύπαρξη αυτής της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονικής και ικανοποιητική απάντηση δεν έχω πάρει. Η απάντηση που δίνω εγώ από μόνος μου είναι ότι υπάρχει κυρίως για να πηγαίνουν οι πολιτικοί κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και να λένε τις ανοησίες τους !

Πλέον βέβαια λένε μόνο αυτές τις ανοησίες  και το λέω αυτό διότι τα χρόνια προ της κρίσης οι αγαπητοί μας πολιτικοί πήγαιναν εκεί και εξήγγειλαν παροχές, αλλά αυτή η εποχή έχει περάσει και μάλλον ανεπιστρεπτί για ευνόητους λόγους...Πολλοί επίσης παρελθοντολάγνοι το βλέπουν κάτι σαν ιερή παράδοση της Ελλάδας που συνεπώς δεν πρέπει να πειραχθεί ! Αστειότητες...

Μιλάμε όμως για μια εντελώς παρηκμασμένη και παρωχημένη έκθεση η οποία το μόνο που προσφέρει πλέον είναι να διαφημίζονται δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ και για κάποιον λόγο την αποκαλούμε ακόμα διεθνή, όταν ακόμα και σε γειτονικές χώρες όπως Βουλγαρία και Ρουμανία ανάλογες εκδηλώσεις  έχουν περάσει σε πολύ πιο σύγχρονο επίπεδο και έτσι η δική μας ΔΕΘ μόνο γέλια προκαλεί διεθνώς, ακόμα και στις χώρες του ανατολικού μπλοκ ! 

Εν ολίγοις αυτό το χάλι της ΔΕΘ είναι ένα κατάλοιπο παλιών εποχών, με το οποίο απλά δοξάζουμε το...ένδοξο παρελθόν και δίνουμε βήμα στους γελοίους πολιτικούς μας, είχε αξία πριν τριάντα, σαράντα και πενήντα χρόνια όταν τότε δεν υπήρχε παγκοσμιοποίηση και ίντερνετ και υπήρχαν πραγματικά σύνορα μεταξύ των κρατών. Σήμερα ποιά η αξία του ;
Θα μπορούσε βεβαίως να ανανεωθεί και να γίνει ένας μεγάλος κλειστός χώρος με συγκρότημα γραφείων και συνεδριακών χώρων όπου θα προωθούνται και θα προβάλλονται κυρίως οι νέες τεχνολογίες και, γιατί όχι, να προσφέρει και φοροελαφρύνσεις. Έτσι θα μπορούσε να προσφέρει και μόνιμες θέσεις εργασίας και σε Έλληνες και σε ξένους ευρωπαίους πολίτες ή και άλλους με ειδική άδεια παραμονής.

Ή κάντε αυτά λοιπόν κύριοι πολιτικοί ή γκρεμίστε τη και κάντε επιχειρήσεις να βρει δουλειά ο κόσμος ή κανένα πάρκο αναψυχής για τους Θεσσαλονικείς ! Βαρεθήκαμε τις κάθε λογής ανοησίες σας που κρατάνε την Ελλάδα δέσμια του παρελθόντος.

Όσο για τη χοντροπετσιά που επέδειξε προχθές αυτός ο φαυλεπίφαυλος που παριστάνει τον πρωθυπουργό με τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων την αφήνουμε στην κρίση του κόσμου και κυρίως αυτών που τον ψήφισαν. Δείτε δε με πόση αναίδεια απάντησε στην εργαζόμενη του ΑΛΦΑ που χάνει τη δουλειά της λέγοντας περίπου πως "δεν θα είστε η μόνη άνεργη και τότε που έκλεισε η ΕΡΤ δε μίλησες", εν ολίγοις δεν έγινε και τίποτα ή και καλά να πάθεις !!

Κυνικός, χοντρόπετσος, ηθικά κατώτατος και χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας επιμένει να γαντζώνεται στην εξουσία με κάθε τρόπο. Και όμως ψηφίστηκε δύο φορές από τον "περιούσιο" λαό μας πρωθυπουργός και, σε μεγάλο βαθμό, με φανατισμό ! Θλίβομαι και ντρέπομαι για την κατάντια της χώρας μου με την οποία πάντα ήμουν αυστηρός, αλλά πλέον είναι γεγονός ότι πιάσαμε πάτο και πολιτικά και οικονομικά, αλλά και πνευματικά...




Δεν υπάρχουν σχόλια: