Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η διεθνής κοινότητα εξέθρεψε το κράτος-τέρας


Το κράτος της Βόρειας Κορέας είναι ένα Σταλινικό δημιούργημα που κυβερνάται από-πάππου προς πάππου- παρανοϊκούς κομμουνιστές δικτάτορες και δημιουργήθηκε όταν μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Ιάπωνες (δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος) χωρίστηκε σε δύο ζώνες επιρροής, μία Αμερικανική και μία Σοβιετική.

Αυτή η δικτατορία ήταν τόσο σκληρή και αιμοσταγής που δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις κοσμογονικές αλλαγές στο κομμουνιστικό κίνημα (και στις Σοβιετική Ένωση και Κίνα) που ακολούθησαν και έτσι για να επιβιώσει ως καθεστώς έφτιαξε μια ακόμα πιο απομονωμένη χώρα που είναι και η πιο στρατιωτικοποιημένη του κόσμου. Σήμερα λοιπόν όχι μόνο επιβιώνει (αν και δεν θα έπρεπε ούτε να υφίσταται) αλλά και είναι ένα κράτος τερατούργημα που δολοφονεί και βασανίζει πολίτες του, φτιάχνει πυρηνικά και τρομοκρατεί τις γειτονικές χώρες και όχι μόνο.

Κατά τη γνώμη η διεθνής κοινότητα έχει διαχρονικά πολύ μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία και διατήρηση στο χρόνο του φαινομένου Βόρεια Κόρεα. Σοβιετική Ένωση, Ρωσία, Κίνα που πάντα τις έβαζαν πλάτες (κυρίως η Κίνα), αλλά και ο δυτικός κόσμος που ποτέ δεν συγκινήθηκε και δεν αντέδρασε ιδιαίτερα σε αυτό το ζήτημα. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που υπάρχει ο Πούτιν στη Ρωσία, ο γλειώδης υφεσιακός Ομπάμα στις ΗΠΑ (επί των ημερών του οποίου κάθε φασισμός παγκοσμίως σήκωσε κεφάλι) και πάντα η Κίνα, ο ανοιχτός προστάτης του καθεστώτος, το Βορειοκορεατικό καθεστώς αποθρασύνθηκε ακόμα περισσότερο, υπερεξοπλίζεται και αποκτά και πυρηνικά.

Τι μπορεί να γίνει τώρα; Λίγα πράγματα με τα σημερινά δεδομένα και με δεδομένη και την ανυπαρξία του Ο.Η.Ε. ο οποίος έχει καταντήσει μια θλιβερή ιστορία και αρχίζει να αποκτά σιγά,σιγά μόνο τυπική και θεωρητική υπόσταση.   Κομπάρσος στο Ουκρανικό, κομπάρσος στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στην Υεμένη και παντού όπου υπάρχουν πολεμικά μέτωπα.                                                                                  Αν θυμηθούμε και το ότι κάποτε δεν αντέδρασε παρά ελάχιστα-αν και ήταν παρών με στρατιωτική δύναμη-στη σφαγή των Βόσνιων στη Σρεμπρένιτσα από τους Σέρβους ναζί, καταλαβαίνουμε σε ποιο σημείο έχει φτάσει. Όχι περίεργο αφού εκεί μέσα είναι πολύ ισχυρές η Ρωσία με την Κίνα αλλά και, όπως είπαμε, η δύση παραμένει υφεσιακή απέναντι στους κάθε λογής φασισμούς. Αν λοιπόν ο Ο.Η.Ε. συνεχίσει να πολιτεύεται κάπως έτσι, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διαλυθεί όπως έκανε κάποτε και ο πρόγονός του, η κοινωνία των εθνών ! 

Όσο για τον αρχιδολοφόνο Πούτιν και τον θλιβερό Ομπάμα αυτοί δυστυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν και θα έχουμε να δούμε και χειρότερα, αν βγει το εφιαλτικό σενάριο με τον φασίστα Πουτινόφιλο Τραμπ πρόεδρο στις ΗΠΑ.                       
Καταλαβαίνετε πως με τέτοιου είδους ανθρώπους ανθρώπους (ακόμα και στην ηγεσία δημοκρατικών χωρών όπως οι ΗΠΑκαι ένα τέτοιο διεθνές πολιτικό σκηνικό η ανθρωπότητα μπορεί να κυλήσει σε χρόνο μηδέν στην παράνοια και στους πολέμους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που επί τέλους κάποιος λέει τα πράγματα όπως είναι.
Καλή νέα αρχή !