Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με Ματζουράνη για την...πάταξη της διαπλοκής.


Πραγματικά μένω έκπληκτος που ο εκλεκτός της αριστερής κυβέρνησης στη μάχη υπέρ της τηλεοπτικής νομιμότητας και κατά της διαπλοκής είναι ο δικηγόρος  Γιάννης Ματζουράνης ! Αφού εμείς μάθαμε από τη μεταπολιτευτική προπαγάνδα  πως οι αριστεροί είναι ηθικοί, δημοκράτες και κατά της διαπλοκής !!

Για να σοβαρευτούμε όμως, είναι γεγονός ότι ο σκοτεινός και κάποτε πέτρα του σκανδάλου Γιάννης Ματζουράνης επέστρεψε δυναμικά στην πολιτική (μέσω της δικηγορίας)  και μάλιστα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το φαύλο ΠΑΣΟΚ συνήθως στον ΣΥΡΙΖΑ μετακομίζει πλέον...

Να θυμίσουμε λίγο στους νεότερους ποιος ήταν και τι είχε κάνει. Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου την εποχή της παντοκρατορία του ΠΑΣΟΚ (δεκαετία 80’) ήταν αυτός που,όπως αποδείχθηκε, στάλθηκαν μέσω δικού του λογαριασμού λεφτά από τον Κοσκωτά στον Κουτσόγιωργα, ώστε ο τελευταίος να φτιάξει τον περιβόητο «κουτσονόμο» μέσω του οποίου γίνονταν νόμιμα συναλλαγές του κράτους με την τράπεζα Κρήτης του απατεώνα Κοσκωτά.
Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Κοσκωτά ο Ματζουράνης, προκειμένου να γλιτώσει το τομάρι του, «έδωσε»  Κοσκωτά και Κουτσόγιωργα και μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας. Ο ίδιος τελικά δεν κάθησε ποτέ στο εδώλιο αφού στάθηκε τυχερός με τον θάνατο του Κουτσόγιωργα μέσα στο δικαστήριο (πριν ενδεχομένως αυτός προλάβει να μιλήσει…).

Αυτός λοιπόν o κύριος  ήταν ο νομικός σύμβουλος της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ! Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά ήταν και δικηγόρους του γνωστού και μη εξαιρετέου… Ολυμπιακάρα, χρυσαυγήτη και πλέον καναλάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και ο άνθρωπος που- ως εκπρόσωπος του κράτους και της Τράπεζας Αττικής ταυτόχρονα - έδωσε  στον έτερο καναλάρχη πλέον και άνθρωπο του Τσίπρα Καλογρίτσα το ελεύθερο της συμμετοχής στο διαγωνισμό. Αυτό μάλιστα έγινε παρότι ο Καλογρίτσας κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγύηση-παράβολο !                                                                              Έτσι λοιπόν καταπολεμά τη διαπλοκή και φέρνει τη νομιμότητα η αριστερά του Τσίπρα με το «ηθικό της πλεονέκτημα» ! Με Ματζουράνηδες και σία...


 Για τη φασιστικοποιήση του τηλεοπτικού τοπίου που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να κυριαρχήσει προπαγανδιστικά  είχα ξαναγράψει από αυτό το blog σε ανύποπτο χρόνο και επιβεβαιώνομαι πλήρως. Έχουν δε το τρομερό θράσος να μιλούν ακόμη και σήμερα για πάταξη της διαπλοκής και διάφανη διαδικασία δίνοντας κανάλια στον  κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο Μαρινάκη και στον κομμουνιστή από κούνια και κολλητό υπουργών της κυβέρνησης  Καλογρίτσα.
Επιπλέον φυσικά και όρισαν αυταρχικά- χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν-ως μέγιστο αριθμό καναλιών τα τέσσερα  και παρέκαμψαν εσκεμμένα το ΕΣΡ, δίνοντας όλες τις αρμοδιότητες αδειοδότησης στον υπουργό Παππά…


Όσο για τη διαδικασία αδειοδότησης μέσω δημοπρασίας ; Εκεί γελάνε και οι πέτρες ! Έβαλαν τον καγκεμπίτη και άνθρωπο της κυβέρνησης  Ιβάν Σαββίδη να χτυπήσει επίτηδες μεγάλο ποσό προσφοράς για να εκτοξεύσει τις προσφορές στα ύψη και στη συνέχεια ουσιαστικά να παραιτηθεί (κατά δική του ομολογία ) !

Έτσι τελικά οι μόλις τέσσερις  άδειες δόθηκαν στον ΑΝΤ1 (δεν χαλάει την κυβέρνηση που θέλει να τα έχει καλά με τον Μητσοτάκη, ο οποίος αποδεικνύεται καθεστωτικό όργανο, για πιο μαλακή αντιπολίτευση), στον  Μαρινάκη που για κάποιο λόγο μπορεί να διαθέτει τεράστια ποσά, στον διαπλεκόμενο ευνοούμενο της κυβέρνησης  Καλογρίτσα  που προανέφερα και στον Αλαφούζο που δεν είναι αρεστός στην κυβέρνηση ,αλλά έχει περίσσευμα χρημάτων να ρίξει και δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί αφού θα γινόταν σκάνδαλο και πολύ πιο επιθετικός με την κυβέρνηση όσο θα εξέπεμπε. Ο δε άνθρωπος του Πούτιν Σαββίδης που-όπως αποδείχθηκε- στην πραγματικότητα δεν ενδιαφερόταν να πάρει κανάλι  έγινε πρώτος επιλαχών ώστε προφανώς αν ενδιαφερθεί στο μέλλον να είναι ο πρώτος που θα πάρει !



Την ίδια στιγμή κόπηκαν υγιή μεγάλα και υγιή κανάλια και με καλές τηλεθεάσεις όπως ο ΑΛΦΑ και το STAR (το πρώτο μάλλον πληρώνει την πρόσφατη αντι-ΣΥΡΙΖΑ  μεταστροφή του Λαζόπουλου και το δεύτερο την ουδετερότητά του). Ενώ το-κατά τ’άλλα καταχρεωμένο- MEGA αφού  στραγγαλίστηκε τραπεζικά και δανειοληπτικά από τους ανθρώπους της κυβέρνησης ώστε να εξοντωθεί ο μη αρεστός Ψυχάρης, στη συνέχεια κόπηκε παράτυπα και χωρίς εξηγήσεις από τον διαγωνισμό. Γι’αυτό το αίσχος μάλιστα δεν φώναξε καμία αντιπολίτευση και κανένας Μητσοτάκης

Τέλος μην νομίζετε ότι όσοι πήραν άδειες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς καθώς ο νέος νόμος επιβάλλει μια σειρά από αυταρχικούς περιορισμούς (από τον αριθμό εργαζομένων που πρέπει να απασχολούνται μέχρι τι είδους εκπομπές πρέπει να μεταδίδουν τα κανάλια) που αν δεν τηρούνται θα πρέπει αυτόματα να ανακαλούνται οι άδειες. Έτσι λοιπόν είναι προφανές ότι οι παρανοϊκοί νεοκομμουνιστές  κυβερνώντες θα μπορούν στο μέλλον να κλείνουν κανάλι ή κανάλια κατά το δοκούν και με σαθρές δικαιολογίες !

Παρότι δεν είναι εύκολο στις μέρες μας να κλείσεις ένα κανάλι (γιατί μπορεί να εκπέμψει με διάφορους τρόπους) και θα πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει και η απόφαση, θα πως ότι μια συγκεκαλυμμένη δικτατορία-όπως αυτή που θέλουν να στήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-ξεκινάει από τον έλεγχο των ΜΜΕ και καταλήγει στον έλεγχο της δικαιοσύνης, της παιδείας και όλου του κρατικού μηχανισμού. 

Όλα αυτά επιχειρούνται πλέον μπροστά στα μάτια μας με μια αντιπολίτευση που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν τα καταγγέλει παρά μόνο με μισόλογα και σε χαμηλούς τόνους. Και είναι ντροπή και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν παρεμβαίνει ενώ βλέπει ότι σε ένα κράτος μέλος της απειλείται η πολιτική δημοκρατία (όπως δεν παρεμβαίνει και με τη Χρυσή Αυγή). Η Ε.Ε. φτιάχτηκε με αρχικό στόχο την ειρήνη και τη δημοκρατία στα μέλη της, αλλά φαίνεται πως δυστυχώς πλέον οι επικεφαλής της δεν ασχολούνται πολύ με αυτά και όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν μπορεί να είναι και αργά...







Δεν υπάρχουν σχόλια: