Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα !


Αν ρωτήσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα ποιο είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησή τους, είναι βέβαιο πως δεν θα έχουν καμία ειλικρινή απάντηση να δώσουν ! Απλά θα σκαρφίζονταν κάποιο προπαγανδιστικό ψέμα ή ανακρίβεια ως απάντηση…


Αυτή η κυβέρνηση αρχικά ασχολήθηκε  αποκλειστικά με τις προβοκατόρικες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. όπου δήθεν πάλευαν για το καλό της Ελλάδας. Εν συνεχεία ήρθε το επίσης εσκεμμένο κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα και τα capital controls ως φυσική συνέπεια, έτσι όχι μόνο η οικονομία παρατήθηκε στο έλεος του θεού αλλά η χώρα καταχρεώθηκε με πολλά εκατομμύρια ευρώ και συνεπώς και με νέο μνημόνιο !

Αφού τελικά δεν πέτυχαν αρκετά τον στόχο τους να διασπάσουν την Ε.Ε. και να της προκαλέσουν οικονομικά πλήγματα, «έφαγαν το ξύλο τους» κυρίως από τους Γερμανούς και υποτάχθηκαν στους δανειστές. Το δε νέο μνημόνιο ήταν υφεσιακό και σαφώς πιο σκληρό από τα προηγούμενα, αλλά είχε την έγκριση πρωτίστως της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης η οποία πριν λίγο καιρό (στο δημοψήφισμα) καλούσε τον κόσμο να καταψηφίσει ένα πιο μαλακό και έτσι έγινε!

Ότι είναι αδίστακτοι ήταν προφανές, μόνο που η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν το αντιλήφθηκε, έτσι τους ξαναψήφισε και ξαναβγήκαν θριαμβευτικά να εφαρμόσουν το νέο σκληρό Συριζέικο μνημόνιό τους! Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ήταν απασχολημένη και με νέες προβοκάτσιες όπως το προσφυγικό (με την εγκληματική πολιτική των ανοιχτών συνόρων), αλλά και η δήθεν εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου με το κλείσιμο καναλιών που επιχειρούν και που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το πόσο αυταρχικοί και λυσασμένοι για εξουσία είναι αυτοί οι τύποι είναι επίσης προφανές, αλλά η μεγάλη απορία είναι πως ακριβώς περίμεναν ότι μπορεί να επιβιώσουν στην εξουσία με τέτοιες καταστροφικές πολιτικές ; και εξηγώ τι ακριβώς εννοώ…
Όσο ο Ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια και τη νοιώθει στην καθημερινή του ζωή, είναι φυσικό επόμενο να βγάλει έστω και αργοπορημένα την «τσίμπλα απ’τα μάτια και η κυβέρνηση των προβοκατόρων να αρχίσει να αποδομείται. Ταυτόχρονα και το προσφυγικό έχει πάρει πολύ άσχημη εξέλιξη, πολύς κόσμος-ειδικά σε νησιά- δυσανασχετεί, ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις αρχίζουν να ανεβαίνουν. Αν μάλιστα κρίνω και από το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες (Σουηδία, Γερμανία) λόγω του προσφυγικού, είναι πολύ πιθανό να πάρει και χειρότερες διαστάσεις και να ζήσουμε χειρότερα έκτροπα…

Αξίζει όμως να ρίξουμε και μια ματιά στο πως ακριβώς πολιτεύτηκαν στα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα μετά τις δεύτερες εκλογές και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Είχαν να εφαρμόσουν ένα πραγματικά υφεσιακό μνημόνιο και ταυτόχρονα capital controls που φέρνουν σοβαρότατα πλήγματα στην οικονομία, με σοβαρότερο βέβαια το κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυτή λοιπόν την αποβιομηχάνιση οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν την αποτρέπουν, αλλά την ενισχύουν κιόλας (κάτι που για τους καλούς γνώστες είμαι μια πάγια αριστερή τακτική στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια) !

Και δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί…Και από αυτό το αμφιλεγόμενο μνημόνιο εφαρμόζουν μόνο τα πιο επώδυνα και υφεσιακά μέτρα και ελάχιστα έως καθόλου τα πιο μεταρρυθμιστικά και φιλοαναπτυξιακά που προβλέπει. Αυτή είναι μια τακτική που εφάρμοσε και η κυβέρνηση του ΓΑΠ και ως ένα βαθμό και αυτή του Σαμαρά και είναι  κυρίως γι’αυτό που δεν μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια και την κρίση την ώρα που άλλες χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) το έκαναν.

Με αυτό λοιπόν το χάος που περιγράφω υπάρχει άνθρωπος στοιχειωδώς ορθολογιστής που να πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια και να ορθοποδήσει και ακόμα ότι μπορεί έτσι μια κυβέρνηση να μην αποδομηθεί και να παραμείνει στην εξουσία για πολύ ; Και όμως οι κυβερνώντες το πίστευαν και το πιστεύουν ακόμα, δείγμα ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους και δεν επικοινωνούν με την πραγματικότητα !
Δεν με εκπλήσσει διόλου ωστόσο διότι έτσι πολιτεύονται οι ακραίοι αριστεροί όπου κι’αν επικράτησαν. Μάλιστα στην Ελλάδα είναι πιο έντονο και το στοιχείο της απόλυτης ξενοδουλείας (Ρωσοδουλείας εν προκειμένω) κάτι που οφείλεται σε ζητήματα ιστορίας και αστικής τάξης…

Πως όμως προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη κατάρρευσή τους, δεδομένου ότι η καγκεμπίτικου τύπου προπαγάνδα τους που κάνει τη μέρα νύχτα καθόλου δεν αρκεί πια ; Αρχικά με απλή αναλογική στις εκλογές που με προϋποθέσεις θα μπορούσε να τους φέρει στην εξουσία ακόμα και αν είναι δεύτερο ή τρίτο κόμμα, αλλά ευτυχώς δεν πέρασε. Κυρίως όμως , όπως προαναφέραμε, με το κλείσιμο καναλιών και το άνοιγμα άλλων καθεστωτικών φιλοκυβερνητικών. Τελικά δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα καταφέρουν με τα κανάλια (δεδομένου πως δεν έχουν παραιτηθεί από την φασιστική προσπάθειά τους και πως ειδικά ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι φέρονται ανεύθυνα και γλοιωδέστατα στο θέμα του ΕΣΡ).

Το ζήτημα όμως είναι πως και αυτές οι μεθοδεύσεις δεν έχουν λαϊκό έρεισμα και τους κάνουν ακόμα πιο αντιπαθείς ή και μισητούς στον περισσότερο κόσμο, οπότε τι γίνεται ; Γίνεται ότι καταρρέουν δημοσκοπικά παρότι η αντιπολίτευση που έχουν είναι αρκετά «μεγαλόκαρδη», αλλά αυτοί δεν παραιτούνται και εξακολουθούν να πιστεύουν πως μπορεί να παραμείνουν στην εξουσία και με κάθε τρόπο !


Για του λόγου το αληθές προχωρούν σε ανασχηματισμό και ακόμα η επόμενη προβοκάτσια κατά της Ευρώπης με το ζήτημα του χρέους (που πιστεύουν επίσης λανθασμένα ότι μπορεί να τους βοηθήσει στο οικονομικό αδιέξοδο) είναι στα σκαριά  όπου μάλιστα αναμένεται να έχουν και σύσσωμη τη συμπαράσταση της θλιβερής αντιπολίτευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: