Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Για τουρισμό ο Ομπάμα…κατώτατος ο Παυλόπουλος !


Τι μπορεί να πει κανείς για τη σημερινή επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, το λόγο που γίνεται, αλλά και το κλίμα "μπανανίας" που επικρατεί στη χώρα ;

Να ασχοληθώ με τους διάφορους έξαλλους  κομμουνιστές και λοιπούς αριστεριστές που διαδηλώνουν και τους βλαχοδημάρχους που τον κήρυξαν ανεπιθύμητο, δίνοντας την εικόνα μιας νευρωτικής χώρας ιθαγενών ;Είναι φυσικά οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό καλοδέχθηκαν τον φασίστα δολοφόνο Πούτιν, οπότε απαξιώ παντελώς…
Να πω επίσης ότι οι σημερινοί κυβερνώντες που καλοδέχονται τον Ομπάμα στη χώρα είναι οι ίδιοι που μέχρι σχετικά πρόσφατα διαδήλωναν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία και φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ;

Αυτό μπορούμε να το πούμε, ωστόσο δεν έχουν αλλάξει στάση γιατί αγάπησαν την Αμερική ή έστω γιατί έχουν γίνει πιο μετριοπαθής. Το κάνουν γιατί στην πραγματικότητα ο Ομπάμα τους είναι χρήσιμος ως ένα αντιευρωπαϊκό εργαλείο που θέτει στην Ευρώπη-αυτός και μια ολόκληρη στρατιά ανθρώπων του- ζητήματα όπως πχ. το χρέος και η λιτότητα και συνήθως με κούφια αντιευρωπαϊκά και αντιγερμανικά λόγια. Ο Ομπάμα λοιπόν και όλοι οι λαλίστατοι δικοί του δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, άλλοι Αμεριακανοί πολιτικοί κλπ. επίσης δεν αγάπησαν την Ελλάδα και τις γελοίες κυβερνήσεις της (αφού στην πολιτική άλλωστε δεν υπάρχουν αγάπες και συναισθήματα) και απλά παριστάνουν πως ενδιαφέρονται γι’αυτήν λόγω αντιευρωπαϊκής ατζέντας.
Επρόκειτο στην πραγματικότητα για μια προεδρία που ακολούθησε μια ύπουλη γραμμή κατά της Ε.Ε. και σε σύμπλευση με τη Ρωσία, αν και αυτό δεν το έκανε τόσο κυνικά και σε ανοιχτή συμμαχία όπως θέλει να το κάνει ο Τραμπ.

Αλλά ας το αφήσουμε αυτό και ας δούμε ποιο το νόημα της σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου σε μια χώρα και μια πρωτεύουσα που έχει γίνει «αστακός» για να τον υποδεχθεί με ασφάλεια, λόγω των διάφορων παρανοϊκών αριστερών που δρουν εδώ και την έχουν δυσφημίσει όσο δεν πάει. Νομίζω σχεδόν κανένα , δεδομένου ότι ο κύριος Ομπάμα σε δύο μήνες μας αποχαιρετάει !
Όσο δηλαδή και αν θέσει τώρα θέμα χρέους ακόμα και στην επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία -και εξυπηρετήσει αυτή τη νέα προβοκάτσια που ετοιμάζει ο Τσίπρας κατά της Ε.Ε.- λίγο θα τον λάβουν υπόψην τους ο Σοϊμπλε και τα υπόλοιπα μεγάλα κεφάλια  της Ε.Ε , εφόσον αποτελεί ήδη παρελθόν. Και δεν είναι μόνο παρελθόν, αλλά σε λίγο έρχεται και ένας Τραμπ που ανήκει σε άλλο κόμμα και αναμένεται να κινηθεί σε αχαρτογράφητα νερά οπότε είναι άγνωστες και οι προθέσεις του.

Αυτός μπορεί είτε να συνεχίσει την πολιτική Ομπάμα και να θέσει αυτό το θέμα, όπως και άλλα, δήθεν γιατί ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, είτε να παραπέμψει την Ελλάδα στις διαθέσεις του Πούτιν (γνωρίζοντας ότι πλέον η Ελλάδα ανήκει στο μαλακό υπογάστριο της Ρώσικης φασιστικής υπερδύναμης), είτε και να μην ενδιαφερθεί και να παραπέμψει το θέμα καθαρά στην Ε.Ε. και τη Μέρκελ.
Γι’αυτό λοιπόν και καταλήγω ότι η σημερινή επίσκεψη Ομπάμα γίνεται περισσότερο για τουριστικούς λόγους και απλά ικανοποιείται η (με κάποιον  διπλωματικό τρόπο που τον έπεισε τελικά να μας επισκεφθεί) μια επιθυμία του Τσίπρα και της καταρρέουσας κυβέρνησής του που πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα του ανεβάσει τις μετοχές και εντός των τειχών, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που το χρειάζεται πολύ (μόνο για κακό και προβοκατόρικα βέβαια, όπως έχω ξαναπεί…)

Κρατάω για το τέλος (και για να γελάσουμε, είτε και να ξεράσουμε) μερικά από τα λεγόμενα του ηθικά κατώτατου ΠτΔ Παυλόπουλου προς τον Ομπάμα για «εθνικά μας θέματα». Αυτά τα θέματα που έθεσε λοιπόν, και με τον τρόπου που τα έθεσε, όχι μόνο  καλό δεν κάνουν στη χώρα μας αλλά τη δυσφημίζουν κιόλας ή και βάζουμε και εθνικά αυτογκόλ !
        
 1) Υπονόησε πως η γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας (δεν την κατονόμασε καν αφού δεν ήξερε πως να την αποκαλέσει !) θέλει αυτό το όνομα διότι έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίον μας (αλυτρωτισμός) !!
Εδώ χωρίς πολλά σχόλια αφού όταν ένα κράτος έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων λέει σε έναν ξένο ηγέτη υπερδύναμης πως κινδυνεύει από ένα κράτος ενάμιση εκατομμυρίου, η γελοιότητα περισσεύει !

2)    Έθεσε μόνος του θέμα συνθήκης της Λωζάνης, τη στιγμή που οι Τούρκοι ποτέ δεν το έχουν θέσει επίσημα, παρά μόνο εξαντλείται σε κάτι ιστορικές αναφορές του Ερντογάν σε ομιλίες του για λαϊκή κατανάλωση (και που συχνά διαστρεβλώνονται από τους γελοίους ΄Ελληνες δημοσιογράφους) !
Αυτό και αν ήταν βλακώδες και εθνικό αυτογκόλ !

3)    Κατηγόρησε τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία πως δεν δέχονται τη διζωνική ομοσπονδία ως λύση στο κυπριακό, τη στιγμή που το 2004 οι Τουρκοκύπριοι δέχθηκαν με δημοψήφισμα το διζονικό σχέδιο Ανάν και οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν εμφατικά ! Εδώ δηλαδή είναι καθαρά απάτη και δημαγωγία…

Ο δε Ομπάμα τον κοίταζε με ένα ύφος μεταξύ συμπάθειας και λύπησης, σαν να λέει «τι μου λέει τώρα αυτός ο κυριούλης» ; Από την άλλη ο φαιδρότατος Τσίπρας και πάλι δεν εδέησε να βάλει γραβάτα (αυτό έλειπε..), ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με Ομπάμα καθόταν στη θέση του αραχτός λες και είναι σε καμιά καφετέρια !

 Πάντως η επίσκεψή του πλανητάρχη θα διαρκέσει όλη την ημέρα και το show γραφικότητας θα συνεχιστεί στην πιο ελαφριά χώρα του κόσμου όπου, ως γνωστόν, δεν πλήττουμε ποτέ !



Δεν υπάρχουν σχόλια: