Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κίνηση απελπισίας και αυταρχισμού ο ανασχηματισμός


Αυτόν τον προχθεσινό ανασχηματισμό δεν θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε κάπως αλλιώς, παρά μόνο ως κίνηση απελπισίας (μιας κυβέρνησης που βρίσκεται πίσω 10 και 15 μονάδες στα γκάλοπ), αλλά και συνέχιση της αυταρχικής προσπάθειας ελέγχου των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης.

Επίσης πολλοί Έλληνες και ξένοι το χαρακτήρισαν ως κίνηση μετριοπάθειας και προσέγγισης με τους δανειστές. Εν μέρει ήταν, αλλά πιστεύουμε για προβοκατόρκους λόγους. Ο λόγος είναι ότι βρίσκεται στα σκαριά, όπως έχουμε ξαναπεί, μια διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους με στόχο τον διχασμό της Ευρώπης και εφόσον κάποιες νοτιοευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να είναι θετικές σε αυτό (συν την προβοκατόρικη στήριξη του αντιευρωπαίου Ομπάμα που αναμένεται προσεχώς και στην Αθήνα).

Ένα πρώτο δεδομένο θα λέγαμε πως είναι η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιότυπη θεοκρατία όπου οι παπάδες πιστεύουν πως οι πολιτικοί είναι υπάλληλοί τους και αυτοί όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά υποκύπτουν (είτε δεξιοί, είτε αριστεροί) ! Μιλάμε βεβαίως για την απομάκρυνση Φίλη από το υπουργείο παιδείας επειδή αυτός κοντραρίστηκε (εκτός ατζέντας Τσίπρα) με την εκκλησία του Ιερώνυμου καθώς προσπάθησε να περάσει, έστω και χοντροκομμένα, κάποιες κοσμικές μεταρρυθμίσεις που θα περιόριζαν την όποια εξουσία και επιρροή της εκκλησίας μέσα στην παιδεία.

Τον κύριο Τσίπρα φυσικά καθόλου δεν τον ενόχλησαν τα κακά του Φίλη που εντείνει το αριστερό εκπαιδευτικό σαμποτάζ και επαναφέρει και τους αιώνιους φοιτητές στα πανεπιστήμια, αλλά τον ενόχλησε η κόντρα με τον φίλο του τον Ιερώνυμο και μόνο γι’αυτόν το λόγο καθαίρεσε τον Φίλη !
Θα μου πείτε τώρα γιατί ο νεοκομμουνιστής και άθεος Τσίπρας θέλει να τα έχει καλά με την εκκλησία ; Αυτό συμβαίνει διότι ο Ιερώνυμος, εκτός είναι πρώην Πασοκτζής και τώρα Συριζαίος, είναι ένα εντελώς καθεστωτικό όργανο.                       Ρωσόφιλος, Αντιευρωπαίος, συνωμοσιολόγος κλπ. στη ρητορική του, ως νέος Χριστόδουλος ! Με λίγα λόγια η Ρωσία έχει ανάγκη την εκκλησία για να περνάει μέσω αυτής μέσα στην Ελλάδα τη φασιστική γραμμή και  πολιτική της και χρειάζεται τους κάθε λογής Ιερώνυμους, γι’αυτό και ο Τσίπρας δεν τολμάει στο παραμικρό να συγκρουστεί μαζί του !

 Μεγάλη μπόχα και παρακμή μυρίζει και η τοποθέτηση του Ζουράρη ως υφυπουργό στο υπουργείο παιδείας ! Πρόκειται για ένα φασιστικό υβρίδιο σύζευξης άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς, πρώην υποστηρικτή του Μιλόσεβιτς και της Αλ Κάιντα και άλλων ακροτήτων. Έχει δε έντονο και το στοιχείο της γραφικότητας και αυτό τον άνθρωπο ο Τσίπρας τον έβαλε για να έχει ισχυρό λόγο στο μέλλον των ελληνόπουλων !! Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια για το που οδηγείται η Ελλάδα ;

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι η λυσσώδης προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ (και όχι μόνο), συνεχίζεται αμείωτη. Έτσι κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τις πληροφορίες (είχαμε προαναγγείλει και εμείς το τέλος του Παππά) ο απερίγραπτος Παππάς όχι μόνο παρέμεινε στη θέση του, αλλά συστάθηκε καινούργιο υπουργείο με την ονομασία «ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης» το οποίο και ανέλαβε !

Αν μπορεί κάποιος να βγάλει ένα συμπέρασμα από αυτό το όνομα και το χαρτοφυλάκιο είναι ότι η κυβέρνηση σύστησε ένα νέο συγκεντρωτικό υπουργείο για να μπορέσει να ελέγξει όχι μόνο την τηλεόραση, αλλά και το ίντερνετ και το ράδιο και τον γραπτό τύπο !! Και αυτό με τον πιο αυταρχικό και αλαζόνα υπουργό του που παρέμεινε στη θέση του…

Εκτιμούμε πάντως ότι ο Παππάς παρέμεινε στη θέση του-ενώ ήταν γνωστό πως ο  Τσίπρας τον είχε έτοιμο για κλοτσιά- αποκλειστικά χάρις στο ανέλπιστο δώρο που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ οι ελεεινοί Γεννηματά και Θεοδωράκης που συναίνεσαν για νέο ΕΣΡ χωρίς να έχει καταργηθεί ο νόμος Παπά ! Αυτό λοιπόν έδωσε στον Τσίπρα το δικαίωμα να σκαρώσει ένα νέο συγκεντρωτικό «πρότζεκτ» υπουργείου που θα γίνει χρήσιμο εργαλείο αυταρχισμού και δικτατορίας και με υπουργό έναν πραγματικό φασίστα.

Το τρίτο σοβαρό δεδομένο είναι πως ο Τσίπρας έκρινε ότι ο υπουργός δικαιοσύνης  Παρασκευόπουλος δεν ήταν αρκετά αποδοτικός σε αυταρχισμό και προβοκάτσιες και τον αντικατέστησε με τον Κοντονή, που είναι πιο «μπαρουτοκαπνισμένος» λόγω του  αμφιλεγόμενου ποδοσφαιρικού ρόλου του ως και καλά εξυγιαντής, με στόχο φυσικά τον απόλυτο έλεγχο της δικαιοσύνης που τους κάνει νερά...

Τέλος υποσημειώνω απλά και την αποχώρηση της σχετικά πιο μετριοπαθούς Γεροβασίλη από εκπρόσωπος τύπου προς στο υπουργείο εσωτερικών για τον απλούστατο λόγο ότι βαρέθηκε να τρώει όλα τα βρισίδια του αγανακτισμένου πλήθους με τον άχαρο ρόλο που είχε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: