Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η αθλιότητα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με το Ε.Σ.Ρ.


Τη φασίζουζα φύση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες της χώρας τη γνωρίζουμε πλέον, αφού αυτή αποκαλύφθηκε καθαρότατα ειδικά με τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό όμως που μας κάνει τρομερή εντύπωση σε αυτό το ζήτημα είναι η αθλιότητα σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Και δεν μιλάμε βέβαια  για ΚΚΕδες και Χρυσαυγίτες οι οποίοι ουσιαστικά συντάχθηκαν με την κυβέρνηση, αλλά και για Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (παραδόξως ο Λεβέντης διαφοροποιήθηκε) οι οποίοι ουσιαστικά ακύρωσαν τη μεγάλη δημοκρατική νίκη με την απόφαση της δικαιοσύνης για κατάργηση του νόμου Παππά.
Συγκεκριμένα λοιπόν αρχικά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συναίνεσαν ανοιχτά και χονδροειδώς στη συγκρότηση Ε.Σ.Ρ. χωρίς να έχει καταργηθεί ο φασιστικός νόμος Παππά και πρότειναν και συγκεκριμένα ονόματα για πρόεδρο, ενώ η Νέα Δημοκρατία του παμπόνηρου πολιτικού χαμαιλέοντα Μητσοτάκη αρχικά δεν συναίνεσε μεν, αλλά άρχισαν να προτείνουν και αυτοί συγκεκριμένα ονόματα.

Τελικά μετά από σκοτεινές μεθοδεύσεις και προφανώς κρυφές διαπραγμάτευσης σύσσωμα τα τρία αυτά κόμματα και οι τυχοδιώκτες ηγέτες τους σύρθηκαν πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και συναίνεσαν στη δημιουργία νέου Ε.Σ.Ρ. με τον νόμο Παππά, όπως μας λένε, σε αναστολή, αλλά χωρίς να έχει καταργηθεί !  Όταν ρωτήθηκαν δε οι εκπρόσωποι τους γιατί φέρθηκαν έτσι, είπαν πως η συναίνεση ήταν απαραίτητη (αναιρώντας τον εαυτό τους) και θριαμβολογούσαν για πολιτική νίκη δική τους, όπως ακριβώς έκανε και η κυβέρνηση ! Όσο για το πώς είναι βέβαιοι ότι ο νόμος Παππά δεν θα εφαρμοστεί, απάντησαν πως έχουν το λόγο των Συριζαίων !!

Εκτιμώ πως η κυβέρνηση βλέπει πως η μεθόδευση της για τέσσερα κανάλια είναι πλέον πολύ δύσκολο να γίνει πράξη και θα επιδιώξει πρωτίστως να πάρουν άδεια και να μην χάσουν και τα λεφτά τους οι αγαπημένοι της διαπλεκόμενοι Σαββίδης και Μαρινάκης. Με λίγα λόγια ενδέχεται οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που θα ελέγχουν και το Ε.Σ.Ρ. να αυξήσουν τον αριθμό των καναλιών προκειμένου να αδειοδοτηθούν Σαββίδης και Μαρινάκης και να συνεχίσουν να υπάρχουν και άλλα κανάλια όπως ο Αλφα και το STAR και όποιο άλλο. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό το εξαρτημένο Ε.Σ.Ρ. να κόψει  με το έτσι θέλω ανεπιθύμητα για την κυβέρνηση κανάλια όπως το MEGA ή το Έψιλον και έπειτα να επικαλεστούν τη νομιμότητα, χωρίς κανένας να τα υπερασπιστεί…

Όσο για το γιατί η αντιπολίτευση φέρεται με τέτοια υποτέλεια απέναντι σε μια κυβέρνηση που θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο ως μέρος ενός σχεδίου δημιουργίας κοινοβουλευτικής δικτατορίας, νομίζω πως έχω την απάντηση.
Αυτό που καίει την αντιπολίτευση είναι το να πάρουν οπωσδήποτε  κανάλι ο καγκεμπίτης Σαββίδης και ο χρυσαυγίτης Μαρινάκης γι΄αυτό φέρεται και έτσι.
Και οι δύο αυτοί μεγαλοκαρχαρίες είναι πλέον κράτος εν κράτει σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σε μεγάλο βαθμό ελέγχουν οικονομικά- και όχι μόνο- αυτές τις μεγάλες πόλεις. Έτσι που δεν διανοείται και κανένας μεγάλος πολιτικός σχηματισμός να τους πάει στο παραμικρό κόντρα. Κυρίως όμως είναι οι στενοί δεσμοί αυτών των δύο σκοτεινών τύπων  με τη Ρώσικη φασιστική υπερδύναμη που κάνει τους επίσης Ρωσόφιλους Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη να υποκλίνονται μπροστά τους και να τους υπηρετούν και έτσι εξηγούνται όλα.

Υπερκομματική σαπίλα, ξενοδουλεία και εκφασισμός παντού λοιπόν ; Nαι, σαπίλα και εκφασισμός και πράγματα που φωνάζω επί έξι χρόνια πως έρχονται και λίγοι τα καταλάβαιναν, αλλά δυστυχώς τα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να γίνονται…



Δεν υπάρχουν σχόλια: