Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Αμηχανία στο Μαξίμου για επίσκεψη Ομπάμα ! Φιλονατοϊκή πολιτική και ταυτόχρονα «άδειασμα» από Σοϊμπλε !

ΜΕ...ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ !
Και αφού κοπάσει ο ενθουσιασμός  από τη σημερινή ομιλία Ομπάμα ο οποίος μας εξύμνησε και αράδιασε και ότι ήξερε από Ελλάδα (ακόμα και ούζο και σπανακόπιτα…) θα δούμε  σιγά, σιγά τη μίζερη πραγματικότητα μπροστά μας και πολύ γρήγορα.

Έτσι δεν θα σταθώ άλλο στα λεγόμενα Ομπάμα (ο οποίος ως πρόεδρος της Αμερικής είναι υποχρεωμένος να εξυμνεί όποια χώρα επισκέπτεται) και στην αποθέωση που του επεφύλαξαν ΜΜΕ και πολιτικοί μαζί με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας που τους έπιασε…Άλλωστε ως λαός επιζητάμε μόνο κοπλιμέντα και ύμνους  και έχουμε αλλεργία στην παραμικρή κριτική που μπορεί να μας κάνει και καλύτερους.

Κατά πρώτον, όπως γράψαμε και χθες, ο ΠτΔ Παυλόπουλος έθεσε με φαιδρό τρόπο στον Ομπάμα κάποια εθνικά ζητήματα (εθνικό πριαπισμό θα τα έλεγα στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα το Μακεδονίκο…) και εκείνος ούτε που του απάντησε και καθόλου τυχαία.  Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της Μαρίας Γιαχνάκη που κάνει κυβερνητικό ρεπορτάζ για το newsbomb.gr ο Μπάρακ Ομπάμα (αντιλαμβανόμενος προφανώς τι προκάλεσε η υφεσιακή πολιτική του στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και τι περιμένει τον πλανήτη με τον ρωσόφιλοΤραμπ) ζήτησε κατά πρώτον την άρση του ελληνικού βέτο για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ (!) και το βασικότερο την υποστήριξη της Ελλάδας στην ανανέωση των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά και την απαγόρευση ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων που πηγαίνουν προς Συρία σε Ελληνικά λιμάνια (όπως έκανε πρόσφατα και η Ισπανία) τα οποία αναμένεται να καταφθάσουν σύντομα-αν δεν έχουν έρθει ήδη- και να βάλουν σε μεγάλους πονοκεφάλους τη ρωσόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα που ταυτόχρονα θέλει να τα έχει καλά και με την Αμερικανική υπερδύναμη.
Για τα δε Ελληνοτουρκικά δεν πήρε θέση λέγοντας περίπου πως έχει εμπιστοσύνη στις ηγεσίες των δύο χωρών που μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους…

Οι συγκεκριμένες θέσεις Ομπάμα έχουν προκαλέσει παγωμάρα και πονοκεφάλους στο Μαξίμου και φέρνουν τον Τσίπρα και όλο το βαθύ κράτος σε δύσκολη θέση. Εκτιμώ λοιπόν ότι εκεί οφείλονται και τα ζητήματα (Κυπριακό, συνθήκη Λωζάνης, Μακεδονικό) που έθεσε χοντροκομμένα ο Παυλόπουλος στον Ομπάμα, αλλά και η παγωμένη και γελοία στάση και συμπεριφορά του Τσίπρα κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο όπου πολλοί πιστεύουν πως ο Αλέξης νύσταζε ή ήταν σουρωμένος !!  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ εδώ:

 Aπό την  άλλη ο Αμερικανός πρόεδρος  έθεσε πράγματι- κατά την πάγια αμφιλεγόμενη ρητορική του- θέματα όπως η μείωση του χρέους και η λιτότητα και μας εγκωμίασε ανοήτως για τη στάση των ανοιχτών συνόρων  στο μεταναστευτικό.
Ωστόσο η απάντηση ήρθε άμεσα από το Βερολίνο και δικαιώνει απόλυτα αυτά που γράψαμε χθες ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να επηρεαστεί διόλου από τον απερχόμενο δημοκρατικό Ομπάμα, εν όψει του πολύ αμφιλεγόμενου ρεπουμπλικανού Τραμπ που έρχεται ! Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως «Όποιος λέει ότι θα ανακουφίσουμε τα χρέη σας προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα» ! Έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές λένε επίσης ότι ο Ομπάμα δεν θα θέσει καν το θέμα του χρέους στην επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία…

Μια χαρά τα γράψαμε λοιπόν χθες πως επρόκειτο κυρίως για τουριστικού τύπου επίσκεψη που έχασε κάθε νόημα από τη στιγμή που οι δημοκρατικοί έχασαν την εξουσία στις ΗΠΑ. Αλλιώς τα περίμενε ο Τσίπρας (και οι υπόλοιποι όπως ο ρωσόφιλος Μητσοτάκης που θέλει να πάει σε κοινή γραμμή με τον Τσίπρα στην προβοκάτσια του με το θέμα του χρέους) αλλά δεν τους έκατσε, ότι και αν σας λένε τώρα κανάλια και πολιτικοί…




Δεν υπάρχουν σχόλια: