Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο Εμίρης και οι κακομοίρηδες !


Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι θα έχετε πληροφορηθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ένα ανέκδοτο και ότι απορεί πως μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα, αντί να στηρίζει τις μεγάλες επενδύσεις τις διώχνει !

Ακόμα ο Θάνι μίλησε για εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ και επιφυλάσσεται να την ανταποδώσει με μπλόκο σε κάποιες από τις Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε απελάσεις Ελλήνων εργαζομένων από την αραβική χώρα μια και θα λήξει η άδεια παραμονής τους…

Πιο συγκεκριμένα το Κατάρ ετοίμαζε τρεις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Οξυά Κόνιτσας, όμως και οι τρεις έχουν παγώσει εξαιτίας της γραφειοκρατίας και δικαστικών περιπετειών. Πως και γιατί δεν έχει νόημα να κάτσουμε να αναλύσουμε…παρεμβάσεις του δημοσίου, βλαχο-ιδιοκτήτες γης και αυθαίρετα, ψευτο-οικολόγοι, εκκλησία με τις εκτάσεις της, δασαρχεία και άλλες γνωστές αθλιότητες που εμποδίζουν τη μεγάλη επιχειρηματικότητα τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, με κάθε λογής πρόσχημα και ολέθριες επιπτώσεις στην οικονομία μας !

Έτσι το πιθανότερο είναι πως οι Καταριανές επενδύσεις πάνε προς ναυάγιο (και ενώ μάλιστα προορίζονταν να αναβαθμίσουν σχετικά υποβαθμισμένες περιοχές) όπως και πολλές άλλες. Αυτό όμως που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως το Κατάρ είναι μια φιλικά διακείμενη χώρα προς το καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και το αντίστροφο, αφού πρόκειται για ρωσόφιλο και φιλοϊσλαμοφασιστικό εμιράτο (έδρα του καναλιού Αλ Τζαζίρα).
Και όπως έχουμε ξαναγράψει το συγκεκριμένο καθεστώς Τσίπρα και τα τσιράκια τους ευνοούν μόνο τέτοιας προέλευσης ξένες επιχειρήσεις (πχ. Ρώσοι και Κινέζοι…) και σαμποτάρει όλες τις άλλες. της δυτικής προέλευσης. Γιατί λοιπόν εμποδίζεται και το Κατάρ με τον εμίρη του να επενδύσει ;

Η πιο λογική απάντηση είναι ότι αυτό το γραφειοκρατικό τέρας που έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα-όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους προηγούμενους και τις εγκληματικές πολιτικές τους- είναι τόσο δαιδαλώδες και δύσκαμπτο που πλέον στρέφεται και εναντίον των κυβερνώντων και των ευνοούμενών τους επενδυτών !
Υψηλή φορολογία, γραφειοκρατία, προσφυγές και ανάλογες δικαστικές αποφάσεις και γενικά κάθε λογής εμπόδια απειλούν να καταπιούν και την παραμικρή μεγάλη επένδυση στη χρεοκοπημένη Ελλάδα !

Με αυτή την κατάσταση που επικρατεί λοιπόν και όσο συνεχίσει να συντρίβεται η επιχειρηματικότητα, ακόμα και πολλοί φιλικά προσκείμενοι προς τη φασίζουσα Ελληνική κυβέρνηση επενδυτές (Ρώσοι, Κινέζοι, Καταριανοί, Ιρανοι κα.) δεν πρόκειται να στεριώσουν στην Ελλάδα, αφού δεν έχουν καμία όρεξη να χάσουν εδώ χρήματα και χρόνο !

Όσο δηλαδή και κάποιοι από αυτούς να θέλουν να επενδύσουν και να μας καταστήσουν οικονομική τους αποικία, κάποια στιγμή μπορεί να απηυδήσουν και να σηκωθούν να φύγουν για άλλες χώρες με πιο ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον. Οι Καταριανοί  είναι ,όπως φαίνεται, μια τέτοια χαρακτηριστική  περίπτωση όπου το γραφειοκρατικό τέρας διώχνει ακόμα και ευνοούμενους επιχειρηματίες της κυβέρνησης !

Όπως καταλαβαίνετε, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια βουκολική χώρα που θα ζει κυρίως από τα όποια αγροτικά της προϊόντα και θα έχει μόνο ακροαριστερούς και ακροδεξιούς, Ιερώνυμο, Αμφίπολη και Καργάκο για να μας τονώνει το εθνικό φρόνημα !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: