Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Περί γονέων και κηδεμόνων Ωραιοκάστρου…


Μια που έγινε τόσος θόρυβος περί των γονέων και κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου (πήρε κι’αυτό το χωριό λίγες μέρες δημοσιότητας…) που αρνούνται να δεχθούν παιδιά προσφύγων στο σχολείο τους, θα πω κι’εγώ την άποψή μου.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν μέσα από αυτή την ιστορία είναι το αν έχουν δικαίωμα αυτοί οι άνθρωποι να μην δεχθούν τα ξένα παιδιά στο σχολείο τους, αν είναι ρατσιστές αυτοί οι γονείς και κατ’επέκταση αν η Ελλάδα χωράει άλλους μετανάστες και αν πρέπει αυτά τα παιδιά να ενταχθούν στη χώρα και να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα.

Προσωπικά έχω εκφράσει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χωράει πλέον άλλους ξένους διότι είναι οικονομικά κατεστραμμένη και δεν μπορεί να τους εντάξει, αλλά και γιατί-λόγω υπογεννητικότητας- κινδυνεύει να αλλοιωθεί πληθυσμιακά. Έχω καταγγείλει μάλιστα με σφοδρότητα την εγκληματική και ανεύθυνη πολιτική των ανοιχτών συνόρων και άνευ όρων  του Τσίπρα που έφερε πλήθος προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα (και συχνά αγνώστου ή αμφιλεγόμενου backround) και δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κακά τα ψέματα όμως, από τη στιγμή που κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται εδώ (όσο και αν μείνουν), πρέπει να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα και ένα από αυτά είναι και η εκπαίδευση των παιδιών τους. Άλλωστε η γκετοποίηση τους δεν θα ωφελήσει ούτε τους ίδιους και φυσικά ούτε και τη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένοι γονείς του Ωραιοκάστρου επικαλούνται θέματα υγείας για να δικαιολογήσουν τη στάση τους, ωστόσο εκτιμώ ότι από πίσω κρύβεται η επιθυμία τους να μην δεχθούν προσφυγόπουλα, κάτι που προσιδιάζει αρκετά σε ρατσιστικά κίνητρα εκ μέρους τους.
Αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση τους όπου θα μπορούσαν να θέσουν πολύ διαφορετικά το θέμα (θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες αν πληρούνταν
 , θα δέχονταν τα παιδιά στο σχολείο), αλλά αντ’αυτού αποκλείουν το ενδεχόμενο να τους δεχθούν, προτείνουν σχολείο μεταναστών μέσα σε γκέτο και τελικά απειλούν με κατάληψη σε περίπτωση που δεν εισακουστούν (Ωραίο παράδειγμα για τα παιδιά τους, ε ;;) ! Επιπλέον είπαν και ψέματα πως στην περιοχή υπάρχουν επιδημίες οι οποίες και υποτίθεται ότι θα μεταδοθούν από τα παιδιά των προσφύγων στα παιδιά τους, κάτι που διαψεύστηκε από τους αρμοδίους.

Θλιβερό λοιπόν που και πολλοί άνθρωποι εκτός φασιστικών κομμάτων υποστηρίζουν αυτούς τους κυρίους και κυρίες του Ωραιοκάστρου και συνήθως από καθαρά αντικυβερνητική- αντι-ΣΥΡΙΖΑ σκοπιά, με τέτοια στελέχη να υπάρχουν και στη Νέα Δημοκρατία (δήμαρχος Ωραιόκαστρου, Άδωνης Γεωργιάδης κα.), αλλά βλέπετε η νεοελληνική πρακτική του χαϊδέματος του όχλου («μην κουνάτε το δάχτυλο στο λαό», η συνήθης ατάκα τους) και η άγρα ψήφων δεν αλλάζει…

Άλλωστε παρόμοια  φαινόμενα τα έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα, είτε με αυτούς που κυνηγούσαν τους Αλβανούς σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είτε με αυτούς που έδερναν Αλβανούς επειδή μας κέρδισαν στο ποδόσφαιρο, με αυτούς που πυροβολούσαν μετανάστες επειδή ζητούσαν τα λεφτά τους και άλλα. Σε μια χώρα όπου τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή είναι προφανές ότι κάτι άρρωστο υπάρχει κοινωνικά και τέτοια ζητήματα προκύπτουν και θα συνεχίσουν να προκύπτουν.

Αυτά από την άλλη δεν αναιρούν τις εγκληματικές πρακτικές της καγκεμπίτικης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που όταν άνοιγε τα σύνορα-με απώτερο στόχο να πλήξει την Ευρώπη, όπως είχε πει και ο Καμμένος- θα έπρεπε να ξέρει πως θα προκύψουν τέτοια προβλήματα. Ήδη, όπως βλέπουμε, στα νησιά έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα με τους μετανάστες και πολλοί κάτοικοι δυσφορούν και διαμαρτύρονται αφού, εκτός των άλλων,έχει πληγεί και η οικονομία των νησιών τους. Δεν είναι λοιπόν όλοι αυτοί ρατσιστές, ούτε έχουν πάντα άδικο.


Όμως οι κυβερνώντες είναι αδίστακτοι, ξενόδουλοι και δεν επικοινωνούν με την πραγματικότητα και αυτό γίνεται σιγά,σιγά αντιληπτό σε όλο και περισσότερους. Άλλωστε πάντα στην ιστορία οι κομμουνιστές ήταν αδίστακτοι, ικανοί για το χειρότερο και χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα, εγώ πάλι επειδή βρίσκομαι σε μια θέση που μπορώ να γνωρίζω με σιγουριά, οτι πολλοί από αυτόύς έχουν ενεργή ηπατιτιδα και ενεργή φυματίωση, συμμερίζομαι την αγωνία των γονέων και φυσικά οι διαψεύσεις των αρμοδίων είναι για να περάσουν την πολιτική τους και τίποτα άλλο. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τι θα πει "..από τη στιγμή που κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται εδώ (όσο και αν μείνουν), πρέπει να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα και ένα από αυτά είναι και η εκπαίδευση των παιδιών τους..." Με τίνος έξοδα και σε ποιανού εγκαταστάσεις? Αν τα αναλαμβάνει κάποιος προσωπικά και σε δικό του χώρο, συμφωνώ. Είναι δυνατόν να παραβιάζονται δικαιώματα πολιτών και να διοχετέυονται πόροι προς τρίτους? Η εκάστοτε τοπική κοινωνία συντηρεί με τις πληρωμές φόρων, δημοτικών τελών τα σχολεία και το δήμο τους. Αυτός που πληρώνει έχει το λόγο. Αν πάλι οι μετανάστες θέλουν να πληρωσουν δασκάλους ας το κάνουν.Το αν είναι φτωχοί και δεν ξέρω τί, δε σημαίνει οτι με το έτσι θέλω θα βάλεις κάποιους να τους πληρώσουν τα έξοδα. Χειρότερος φασισμός ,από το να υποδεικνύεις ποιόν πρέπει να δεχτεί κάποιος στο χώρο του και πού θα ξοδευτούν οι φόροι που πληρώνει, δεν υπάρχει. Ούτε και μέχρι τώρα έχω διαβάσει κάπου να βγαίνει ένας δήμαρχος και να προσκαλεί τα παιδιά ,που δε θέλουν στο Ωραιόκαστρο, στο δικό του Δήμο. Όλοι κρίνουν και πιέζουν τους άλλους με το ζόρι να δέχονται αυτούς που θα τους υποδείξουν.

Σας ευχαριστώ

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Πρώτον,συγνώμη αλλά εσείς τι είστε που γνωρίζετε περί ασθενειών στους μετανάστες της περιοχής ? Τα περί επιδημίας αποδείχθηκαν ψέματα πάντως !
Δεύτερον τι είδους λογική είναι αυτή του εγώ πληρώνω και θα αποφασίζω ποιός έχει δικαίωμα σε εκπαίδευση, νοσηλεία και γενικά ανθρώπινα δικαιώματα γιατί έτσι γουστάρω? Ζείτε σε συντεταγμένο κράτος ή σε ξέφωτο όπου ο καθένας κάνει ότι γουστάρει ? Αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και ένα σύγχρονο κράτος...

Ανώνυμος είπε...

Το τι είμαι και σε ποιά θέση είμαι και γνωρίζω δε θα το συζυτήσω εδώ. Δεν έχει αποδειχτεί ψέμματα και πέραν των διαβεβαιώσεων των κυβερνώντων...Ίσα ίσα που το δημοκρατικό είναι να επιλέγω έγώ που πληρώνω ,πού θα πάνε τα χρήματά μου και δε χρειάζομαι κομισάριους να αποφασίζουν για εμένα πού θα τα δαπανούνται. Όποιος θέλει ελεύθερος είναι να δώσει τον οβολό του σε όποιον θέλει...Όλοι γίνονται ανθρωπιστές με ξένα χρήματα και επαναλαμβάνω Κράτος που παραβιαζει δικαιωματα πολιτων και διοχετευει τους πορους τους προς τριτους ειναι ενα Κράτος που πρεπει να αλλαξει σε εκεινο το σημειο... Και τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως έχουν διατυπωθεί,είναι το δικαίωμα της ζωής, της τιμής και της περιουσίας.Τίνος περιουσία άραγε ξοδεύεται?

Ανώνυμος είπε...

Συμπλρώνοντας, δικαίωμα όλων είναι η πρόσβαση σε παιδεία, δεν είναι όμως δικαίωμα κανενός να θεωρεί οτι κάποιος άλλος πρέπει να του την πληρώνει...Κι επειδή οι αριστεροί πολιτικοί δεν έχουν, εκ των πραγμάτων, κανένα χάρισμα, ούτε καν τη στοιχειώδη εξυπνάδα, ενθαρρύνουν τον όχλο να εκδηλώνει τα ένστικτά του.
Η λυση ειναι μια: πληρης ιδιωτικη εκπαιδευση με καταργηση της Δημοσιας.
Αλλα κανεις δεν θελει αυτη την δημοκρατικη λυση, γιατι πολυ απλα θελει να επιβαλει την γνωμη του στους αλλους ... πως θα το κανεις αυτο αν δεν του κλεβεις τους φορους του;Έτσι λοιπόν ο κομισάριος -υπουργός παιδείας διακύρηξε οτι οι τοπικές κοινωνίες δεν δικαιούνται να διαμρτύρονται....στις πάνσοφες αποφάσεις του.
Μέχρι χθες , οι "προοδευτικούληδες", για να αναδείξουν την αδιαφορία της πολιτείας και για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για το δράμα, όπως έλεγαν, των προσφύγων, περιέγραφαν με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες υγιεινής στα hot spots. Σήμερα, που πρέπει να δείξουν πως οι ανησυχίες των γονιών στο Ωραιόκαστρο είναι τελείως αβάσιμες, οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν στροφή 180 μοιρών και μας παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα των καταυλισμών, με άψογες συνθήκες υγιεινής και με δεκάδες γιατρούς, που νυχθημερόν εμβολιάζουν χαρούμενα προσφυγόπουλα!
Θα μας τρελάνουν, στο τέλος, οι επαγγελματίες του αντιρατσισμού, της προόδου και του "αγάπη μόνο" .
Παραθέτω τα λόγια κάποιου που περιγράφει την κατάστασή μας:

Το τοπίο μοιάζει μ’ εκείνο που περιγράφει ο Μπρεχτ στο θεατρικό του έργο «Ταμπούρλα στη νύχτα»: τον τελευταίο καιρό το θυμάμαι ξανά και ξανά – συμμορίες λούμπεν προλεταρίων στο ζοφερό Βερολίνο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου· ανομία· τρομοκρατία· μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που τρίζει και μια ακροαριστερή ομάδα, ο Σπάρτακος, που τρέφει όνειρα σοσιαλιστικής επανάστασης χωρίς να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή συναίνεση. Στους δρόμους περιφέρονται δολοφόνοι· κατουρούν στις γωνίες· βρίζουν... Όπως στα Εξάρχεια του 2016...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Θέλεις να πιστέψω εσένα και όχι τις αρχές περί επιδημίας που δε μου λες και τις πηγές σου?? Αναξιόπιστη η μαρτυρία σου...Και σε ποιο κράτος του κόσμου επιλέγει ο φορολογούμενος τι και ποιους θα πληρώνει και ποιος θα έχει δικαιώματα? Κι εγώ δεν θέλω να πληρώνω την ΕΡΤ και την Εκκλησία αλλά πληρώνω...Μην τρελαθούμε τώρα...Επίσης δεν καταλαβαίνω από πού κι ως πού η εκπαίδευση των παιδιών αυτών σε επιβαρύνει ως φορολογούμενο αφού αυτοί οι δάσκαλοι πληρώνονται έτσι κι αλλιώς απ τον φορολογούμενο.Πιο κατανοητό να μου πεις δεν θέλω καθόλου μετανάστες στη χώρα παρά αυτά τα τρελά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε,
συγνώμη κατ' αρχήν που μπλέκομαι στη συζήτηση, αλλά ελπίζω να μου το επιτρέπεις.
Αν είσαι γιατρός σίγουρα θα ξέρεις, αλλά είσαι Ανώνυμος.
Αν είσαι ειδικός σε θέματα υγείας, σίγουρα, θα ξέρεις, αλλά είσαι ανώνυμος,
Αν είσαι δάσκαλος της περιοχής, σίγουρα θα ξέρεις, αλλά είσαι Ανώνυμος,
Αν είσαι της Χρυσής Αυγής, σίγουρα θα ξέρεις, αλλά είσαι Ανώνυμος,
Αν είσαι όμως απλά μαλάκας, δεν κάνεις καμιά άλλη δουλειά
Γι' αυτό το λόγο θα σου απαντήσω και εγώ Ανώνυμος
Μεγάλε Άντε γειά

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε να είστε ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά πιο πολύ και από το Λαζόπουλο?
Σου φαίνονται τρελά γιατί εδώ όλοι έχουν μάθει οτι η παιδεία ,η υγεία, η θρησκεία είναι δωρεάν...από το λεφτόδεντρο του κράτους, γι αυτό αυξάνουν οι φόροι. Οι μετανάστες ούτε που με ενδιαφέρουν αρκεί να μην με επιβαρύνουν σε κανένα τομέα.Καλώς να έρθουν ,αρκεί να δουλεύουν και να ζήσουν όπως θέλουν, Από τη στιγμή που δεν πληρώνει οποιοσδήποτε είτε ημεδαπός είτε αλλοδαπός , δεν έχει δικαίωμα να ζητά. Και εγώ που πληρώνω δε μπορώ να μπώ σε νοσοκομείο γιατί είναι γεμάτη η ουρά με έλληνες, αλλοδαπούς ανασφάλιστους και πήγαινε στο παίδων και στην Έλενα και δες. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας? Αποφασίσαμε να πληρώνεις εσύ αλλά να δεχόμαστε αυτούς που θέλουμε? Οποιαδήποτε συλλογική απόφαση έστω και με πλειοψηφία, όταν θίγει ατομικά δικαιώματα δεν έχει ισχύ. Αλλιώς να νομιμοποιήσουμε το bullying ,μαζεύτήκαμε 20 άτομα και δημοκρατικά ψηφίσαμε να δείρουμε κάποιον, 20 εναντίον ενός οι ψήφοι.
Και δεν σε υποχρεώνω να με πιστέψεις, όπως και εγώ δε συμμερίζομαι ούτε πιστεύω τις δικές σου.
Και επειδή έχω και 3 Μερσεντες και τα τέλη είναι πολλά, ας αποφασίσει το κράτος πόσα λεφτά χρειάζεται και ας τα βάλει σε όλους τους φορολογούμενους ακόμα και σ αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο,για να πάμε στη δίκή σου λογική.
Και όσον αφορά την ΕΡΤ και την εκκλησία ,ούτε εγώ θέλω να τους πληρώνω.
Και υπάρχει ένα μεγάλο κράτος που πρόκοψε.και λέγεται ΗΠΑ ,γιατί ακριβώς δεν επιβαρύνει τους πολίτες με όλα αυτά, εδώ όμως ζούμε μια Σοβιετία. Και οι τοπικές κοινωνίες έχουν το λόγο και όχι οι πολιτικές ομάδες. Ολόκληρος πρόεδρος και δεν μπορεί να άρει την οπλοφορία στο Τέξας. Και εδώ δικαίωμα της κάθε τοπικής κοινωνίας να δέχεται όποιον θέλει.
Και ναι είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, και της μείωσης του κράτους.
Και όσον αφορά τον έταιρο ανώνυμο, αν ήμουν επώνυμος εδώ ,θα ήξερες σίγουρα αν είμαι γιατρός ή δάσκαλος ή διευθυντής σε υπουργείο?

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Εμένα είπες ΣΥΡΙΖΑ ?? Σου συνιστώ να ρίξεις πρώτα μια ματιά στο site και τι πρεσβεύει πριν εκστομίσεις τέτοιες ανοησίες !! Μου φαίνεται δεν πρέπει να πέφτει και πολύ έξω ο προηγούμενος που σε χαρακτήρισε όπως σε χαρακτήρισε !
Άμα μου βρεις μια χώρα όπου ο καθένας πληρώνει μόνο για την πάρτι του,δεν υπάρχουν φόροι και οι μειονότητες δεν έχουν δικαιώματα, θα έχεις δίκιο εσύ...Εσύ στην ουσία ονειρεύεσαι μια Ελλάδα του 18ου αιώνα όπου ο καθένας θα νοιάζεται και θα πληρώνει μόνο για την πάρτι του και για την τοπική του κοινωνία. Στρεβλώσεις υπάρχουν και πρέπει να διορθωθούν και το κράτος να μειωθεί, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις τρέλες τις δικές σου !

Ανώνυμος είπε...

Πάντως φιλελεύθερος δεν είστε....φιλελέφτ ίσως. Σου είπα στις ΗΠΑ που μεγαλούργησαν πληρώνουν ιδιωτική υγεία,ασφάλοση και παιδεία και τώρα συζητούν να εξαλειφθεί ο φόρος εισοδήματος, ακριβώς για να μην κλέβουν με φόρους την περοιουσία .Να πούμε για μια άλλη δημοκρατική χώρα την ελβετία, όπου η τοπική κοινωνία του τιτσίνο θα κάνει δημοψήφισμα για τον αν θέλουν να δουλεύουν οι ιταλοί στο μέρος τους γιατί έχουν θέμα με την ανεργία. Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ λέμε..
Και εννοείται οτι αυτό που δεν καταλαβαινεις η δε συμφωνεί μαζί σου, τρέλα είναι αν μη τι άλλο....Καλώς ήλθαμε, λοιπόν, στον κόσμο της Αριστεράς, όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αξίες, τα οράματα ή όπως αλλιώς ονομάζουν τις μπούρδες που έχουν μέσα στο κεφάλι τους, είναι τοποθετημένα τόσο ψηλά στην κλίμακα της ηθικής, ώστε να δικαιολογούνται τα όποια μέσα χρησιμοποιούνται για την πραγμάτωσή τους.Ο τυπικος Αριστερος κομματικος σωληνας του τιποτα, παραγει ανθρωπους χωρις κανενα ηθικο φραγμο, υποδουλωνει το πνευμα των ανθρωπων στο να πιστευουν την μια και μοναδικη αληθεια του καθε ηλιθιου παντογνωστη φασιστα (Μαρξ, Λενιν, Μαο, Σταλιν, Τσαουσεσκου, Χονεκερ, Χοτζα, Γιαρουζελσκι, κλπ), τους μαθαινει να μη μιλανε και στη λογικη 'Παντα φταινε οι αλλοι". Ακριβως εκει ηγεμονευει η αριστεριλα... Ξερεις τι ειναι να μην φταις ποτε για τιποτα, ο,τι αλητεια, ο,τι εγκλημα και να κανεις ? Σε κανει να μην δισταζεις μπροστα σε καμμια πραξη...Το δικαιωμα στην ιδιοκτησία και την περιουσια ,πάνω στο οποίο θεμελιώνονται ολα τα υπόλοιπα,δεν μπορεί να τεθεί στην κρίση εκλογικού σώματος. Αν αυτο συμβεί,ειναι πολυ πιθανό η ιδιοκτησία να "απαλλοτριωθεί" με δημοκρατικές διαδικασίες. Δημοκρατία που δε σέβεται τα ατομικα δικαιώματα,ειναι τυραννία της πλειοψηφίας. Ο δημαγωγικός πλειοψηφισμός ειναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός της ανθρώπινης ελευθερίας.Ετσι λοιπόν τώρα για ναβγουν τα κουκιά,θαπληρώσουν αναδρομικό φόρο υγείας οι συνταξιούχοι...
Οχι ονειρεύομαι μια Ελλάδα που θα γίνει όπως η Αμερικη, θα πληρώνουμε για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε εμείς και όχι οι άλλοι. Και μειονότητα θεωρείται μια ομάδα που προυπήρχε, όχι κάποιοι που ήρθαν χωρίς έγκριση... αγνώστων στοιχείων και φυσικά με ισλαμοφασιστική νοοτροπία.Οι Ευρωπαίοι το χουν καταλάβει γι αυτό μας πιέζουν να τους πάρουμε πίσω.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Φιλελεφτ?? Τι ανοησίες είναι αυτές ? Μπήκες εδώ σε κεντροδεξιό σάιτ να μας μιλήσεις για αριστερά Μάο, Χότζα κλπ? Σοβαρεψου λίγο άνθρωπε μου. Αν έχεις ψύχωση με την αριστερά δε σου φταίω εγώ τίποτα....Για πες Μας και τι ψηφίζεις?

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Και μας πουλησες και παραμύθι ότι γνωρίζεις για τα περί ασθενειών στο Ωραιόκαστρο!