Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Το μετριοπαθές αντίγραφο του Χριστόδουλου !


 Όταν γύρω στο 2008, μετά το θάνατο του Χριστόδουλου, εξελέγη στην ηγεσία της εκκλησίας ο Ιερώνυμος όλοι πιστέψαμε ότι πρόκειται για μια στροφή στη μετριοπάθεια και μακριά από την αλαζονεία και τις πολιτικές παρεμβάσεις.

Αυτό το πιστέψαμε διότι ήταν πιο χαμηλών τόνων και κυρίως γιατί ο Ιερώνυμος είχε μείνει μακριά από τις μεθόδους και τις πρακτικές του Χριστόδουλου. Θυμίζω πως δεν τον ακολούθησε ούτε στο θέμα των ταυτοτήτων το 2000, αλλά ούτε και στον πόλεμο με το πατριαρχείο το 2003. Τελικά διαψευστήκαμε αφού πρόκειται για ένα ακόμα καθεστωτικό όργανο γεμάτο σκοταδισμό και μάλιστα από τα πρώτα πράγματα που εξέφρασε κατά τη θητεία του είναι ο αντιευρωπαϊσμός και η ρωσοφιλία του.

Όπως λοιπόν διαπιστώσαμε και χθες στη συνέντευξή του κρύβει και κακία (δηλώσεις κατά Φίλη) και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση διαπραγμάτευσης και υποχώρησης και σεβασμού του κοσμικού κράτους. Εμείς αρχικά κρατήσαμε ίσες αποστάσεις μεταξύ Ιερώνυμου και Φίλη (που δεν παύει να είναι υπουργός μίας άθλιας κυβέρνησης), αλλά στην πορεία είδαμε πως ο Ιερώνυμος τραβάει το σχοινί, βγάζει αλαζονεία και νομίζει ότι η πολιτική ηγεσία είναι κάτι σαν υπάλληλοί του !

Είναι δε και ηθικά κατώτατος αφού χρησιμοποιεί μια γνώριμη ακροδεξιά σκοταδιστική συνωμοσιολογία περί σκοτεινού σχεδίου καταστροφής του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας και αυτό το κάνει για να διεγείρει και να συσπειρώσει το πιο καθυστερημένο κομμάτι του πληθυσμού υπέρ του (όπως ακριβώς έκανε και ο Χριστόδουλος με τις ταυτότητες) και να εμποδίσει έτσι οποιαδήποτε τυχόν κοσμική μεταρρύθμιση στο κράτος ή στην εκπαίδευση που δεν του είναι αρεστή.

Επίσης, αν το προσέξατε, μπορεί να έβρισε τον Φίλη αλλά ταυτόχρονα έδωσε και μια ύπουλη στήριξη και στον νεοκομμουνιστή καταστροφέαΤσίπρα (ο οποίος θυμίζω πως παρέκαμψε τον υπουργό του και ουσιαστικά υποτάχθηκε στον Ιερώνυμο), αλλά και στον φασίστα Καμμένο που έλεγε πως θα παραιτηθεί αν πειραχθεί η εκκλησία κλπ.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν τα δύο άκρα και η φασιστική κυβέρνησή τους έχουν τον κατάλληλο άνθρωπο και στην ηγεσία της εκκλησίας, αφού πρόκειται για ένα ιδεολογικό αντίγραφο του Χριστόδουλου ! Θα έλεγα ότι το μόνο που λείπει είναι το ψώνιο με τη δημοσιότητα και τα μικρόφωνα και η μεγαλύτερη αμετροέπεια του τελευταίου, αλλά μικρή σημασία έχει ;





2 σχόλια:

ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΕΓΖΟΣ Marios Begzos είπε...

Χριστόδουλος + Ιερώνυμος = "Χριστώνυμος" και όχι "Ιερόδουλος"! παίζοντας με τις λέξεις μπορεί κάποιος να συνθέσει το ευπρεπές ΧΡΙΣΤΟ- / -ΩΝΥΜΟΣ, αντί του απρεπούς συνθέτου ΙΕΡΩ- / -ΔΟΥΛΟΣ.
Η συνέχεια της αρχιεπισκοπίας του ενός με τον άλλον από τον μακαριστό προκάτοχο στον μακαριώτατο διάδοχο είναι δυστυχώς εμφανής. Τι κρίμα!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Είναι προφανές πλέον...